search
Duistere en psychologische thriller toont spierballen op Netflix en vliegt top 10 in
Films / Netflix Kijktip

Duistere en psychologische thriller toont spierballen op Netflix en vliegt top 10 in

De derde film in de Unbreakable-filmreeks van M. Night Shyamalan staat nu op Netflix en trekt veel kijkers.

Vorige week verscheen de prijzige grauwe superheldenfilm Glass op Netflix. De film van M. Night Shyamalan staat nu op plaats vijf in de Netflix Top 10 en lijkt daarmee zeer in trek bij de abonnees.

De film is een vervolg op Unbreakable uit 2000 en Split uit 2016. De belangrijkste gezichten uit die films zijn dan ook terug, met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy en Anya Taylor-Joy. Sarah Paulson is een groot nieuw gezicht in Glass.

Wisselend succesvol


Aan de wereldwijde bioscoopkassa's deed Glass het prima door bijna $250 miljoen op te halen bij een productiebudget van "slechts" $20 miljoen. De ontvangst onder het publiek bleek ook netjes met een 6,6 op de IMDb en 67 procent als Audience Score op Rotten Tomatoes.

De recensenten waren minder enthousiast. De Tomatometer staat op slechts 37 procent na 410 recensies. "M. Night Shyamalan is met enkele momenten in Glass op zijn best met zijn kenmerkende twist-rijke franchise-opbouw, maar stelt uiteindelijk teleur met deze afsluiting van de langverwachte trilogie."

Nu op Netflix


Heb je Glass nog niet gezien, dan heb je nu de uitgelezen kans om de film alsnog mee te pakken. Je vindt de alternatieve en originele superheldenfilm nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke film vind jij beter: Glass of Split?

 • Glass

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Split

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen