search
Krijgt de omstreden gameverfilming 'Halo' een derde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt de omstreden gameverfilming 'Halo' een derde seizoen?

De kritieken waren een stuk beter dan bij het eerste seizoen, maar niet iedereen was overtuigd door seizoen 2.

Het eerste seizoen van Halo werd door lang niet iedereen goed ontvangen, maar gelukkig waren de kritieken al een stuk beter bij seizoen 2. Maar is dat, gecombineerd met de kijkcijfers, genoeg voor een derde seizoen?

Het tweede seizoen van Halo zit vol met enorme scènes die zo uit de games te lijken zijn geplukt en brengt ons ook naar de plaats waar veel fans op hebben zitten wachten (de titulaire Halo-ring), maar is er genoeg stof voor meer afleveringen?

Een hit?


Als we naar de kijkcijfers kijken van de eerste paar afleveringen, heeft Halo aardig gescoord voor Paramount+/SkyShowtime.

Zo bleef Halo S2 met 354 miljoen minuten gekeken in de eerste vier dagen achter grote titels als Netflix-serie Griselda (735 miljoen) en Amazon-serie Mr. and Mrs. Smith (765 miljoen), maar scoorde het beter dan bijvoorbeeld Reacher seizoen 2 (314 miljoen), The Crown (238 miljoen) en Percy Jackson and the Olympians (227 miljoen).

Tweestrijd bij fans


Daarnaast was er veel aandacht voor de serie op verschillende social mediaplatformen: er werd door sommige mensen lof gegeven aan de nieuwe richting van de serie, maar voor de zuurdere kijker kan de serie zich nog steeds niet meten met de games.Critici waren overigens een stuk aardiger voor seizoen 2. Waar seizoen 1 nog 70% scoorde op Rotten Tomatoes, steeg dit bij seizoen 2 naar 89%.

Genoeg voor seizoen 3?


Als je al deze cijfers optelt bij het feit dat het einde van seizoen 2 de deur wagenwijd openlaat voor een nieuwe reeks afleveringen, die waarschijnlijk qua verhaal nog het dichtst bij de Halo-games zullen komen, zou Paramount+ haast dom zijn om geen groen licht te geven voor meer Halo.

Halo seizoenen 1 en 2 zijn nú te streamen via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Halo staat in Nederland op SkyShowtime: wat vind jij van het aanbod op deze relatief nieuwe dienst?

 • Netjes

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Matig

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen