search
De nieuwe Netflix-serie 'Parasyte: The Grey': start de serie met onze 5 essentiële vragen en antwoorden
Series / Nieuws

De nieuwe Netflix-serie 'Parasyte: The Grey': start de serie met onze 5 essentiële vragen en antwoorden

De meeslepende scifi-horrorserie 'Parasyte: The Grey' staat sinds afgelopen vrijdag op Netflix.

De nieuwe Netflix serie Parasyte: The Grey belooft een meeslepende scifi-horrorserie te zijn, in een wereld die door buitenaardse parasieten geteisterd wordt. Maar wat voor een serie is Parasyte: The Grey eigenlijk? Daarom geven we antwoord op vijf vragen die je echt zou moeten stellen als je deze serie wilt gaan kijken.

Heeft de serie iets te maken met de film Parasite?
Nee, Parasyte: The Grey heeft geen directe connectie met de film Parasite. Echter, beide werken verkennen thema's zoals sociaal conflict en menselijke aard, maar vanuit verschillende perspectieven. De serie is daarentegen wel gebaseerd op de Japanse manga Parasyte, geschreven door Hitoshi Iwaaki. Ook is het interessant dat de oorspronkelijke manga in Japan plaatsvindt, maar de serie in Zuid-Korea.

Hoe zit het met de cast?
De cast bevat ervaren acteurs zoals Jeon So-nee, bekend van Soulmate, en Koo Kyo-hwan, bekend van D.P.. Lee Jung-hyun, die Choi Jun-kyung speelt, is bekend van Decision to Leave en The Battleship Island.

Waar gaat de serie over?
Su-in (Jeon) komt na een ongeluk in een ziekenhuis te liggen. Merkwaardig is alleen dat zij bijna geen verwondingen lijkt te hebben opgelopen. Ook in de rest van de wereld lijken dingen niet helemaal te kloppen. Buitenaardse parasieten nemen namelijk de hersenen van mensen over en kunnen ze dingen laten doen. Su-in is hierbij de enige die lijkt te kunnen samenwerken met de parasiet. Als reactie op de dreiging creëert de overheid een agressieve anti-parasitaire taskforce: Team Gray.



Is het iets voor mij?
Mensen die houden van spannende sciencefiction-horrorseries met diepgaande thema's en intrigerende personages zullen de serie zeker waarderen. Natuurlijk is het ook niet te missen voor mensen die de oorspronkelijke manga hebben gelezen.



Hoeveel afleveringen heeft het eerste seizoen?
Het hele seizoen telt 6 afleveringen, dus als je een hele serie wil bingen, dan kan je dat in een avond doen.



Parasyte: The Grey staat nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat Parasyte: The Grey bij jou op de watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen