search
'Fallout'-verfilming was totaal mislukt zonder dit cruciale element
Series / Specials

'Fallout'-verfilming was totaal mislukt zonder dit cruciale element

In een interview met ComicBook onthulden Jonathan Nolan en game-ontwerper Todd Howard hun aanpak.

Fallout begon als een game, en de bewerking tot een serie vereist een bepaalde aanpak wat betreft het verhaal dat je wilt vertellen. Nolan en de overige makers waren zich hiervan maar al te bewust.

De game bevat een ongebruikelijke en unieke mix van duisternis, macht, actie en een dosis humor. Door ervoor te zorgen dat deze elementen goed in het verhaal verweven zijn zet je de toon van de game over naar de serie Fallout, die hierdoor goed uit de verf komt.

Voor de serie gemaakt


Een goed voorbeeld zijn in dit verband de hoofdpersonages in de serie. Geen van hen komt namelijk voor in de game. Lucy (Ella Purnell), Maximus (Aaron Moten) en Cooper Howard (Walton Goggins) zijn stuk voor stuk speciaal voor de serie gemaakt maar passen goed binnen de post-apocalyptische wereld. Alledrie beelden namelijk archetypes uit, waardoor ze goed herkenbaar zijn

Lucy is een typische Vault Dweller, waarbij haar vertrek uit de bunker en reis naar Los Angeles centraal staat in haar verhaallijn. Maximus is een schildknaap uit de Brotherhood of Steel, terwijl Cooper een premiejagende Ghoul voor moet stellen. Dit betreft stuk voor stuk figuren die je in de game tegenkomt. De makers hebben er dus voor gezorgd dat ze personages hebben geschreven die verankerd zijn in de game.

Samenbrengen


Howard werkte mee aan het maken van de game en is uitvoerend producent van de serie. Howard: "Het gaat om de toon, die moet kloppen. Het is bijna een lijstje dat je moet afstrepen. De bunkers moeten prominent zijn, er is duisternis, het gaat om macht, er is een flinke dosis actie en zwarte humor".



"Die unieke toon is de grote kracht van 'Fallout'. Het is een dramatische western met een episch tintje en de nodige actie. Je ziet wisselende landschappen en er zijn momenten waarop je denkt naar een satirische komedie te kijken. Dat moet je samenbrengen op een manier die werkt, en dat is natuurlijk een behoorlijke uitdaging," aldus Howard. Hieraan voegde Nolan toe: "[Als fan van de game] heb ik nog nooit zo'n aparte, duistere toon gezien, daarin valt 'Fallout' het meeste op".

Reacties


Aan de recensies te oordelen is het de heren prima gelukt. Zo oordeelde ComicBook: "Er is een nieuwe standaard gezet wat betreft het verfilmen van games".Fallout is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de eerste aflevering van Fallout al gekeken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen