search
Achter de schermen van Prime Video's 'Fallout': Acteurs onthullen hun onbekendheid met het spel
Series / Nieuws

Achter de schermen van Prime Video's 'Fallout': Acteurs onthullen hun onbekendheid met het spel

Zou een serie juist wel iemand moeten hebben met veel ervaring, of maakt het niet uit?

Prime Video heeft met de live-action bewerking van het populaire computerspel Fallout een enorme hit te pakken. Kijkers en critici lopen ermee weg, ondanks een opvallende bekentenis van de hoofdrolspelers.

Acteurs Ella Purnell, Walton Goggins en Aaron Moten spelen de hoofdrollen in de serie, die bol staat van de referenties naar de oorspronkelijke games. Hoewel ze wel hun huiswerk hebben gedaan, geven ze toe dat ze heel weinig met de games te maken hebben gehad.

Flinke dosis eerlijkheid


Het gebeurt vaak dat als een acteur een rol in een computerspel krijgt, hij of zij beweert al jarenlang een groot fan te zijn geweest van de franchise. In het geval van de Fallout-acteurs is daar geen sprake van.

Purnell, die de rol van Lucy Maclean speelt, vertelde onlangs: "Nee ik ben geen gamer. Ik heb wel geprobeerd Fallout te spelen, maar ik ben er gewoon niet goed in. En dat irriteert me want ik ben zelf heel competitief."

Laat maar aan de jeugd over


Goggins is bij het publiek bekend geworden als het geliefde personage Cooper Howard, oftewel The Ghoul, en gaf ronduit toe dat hij nul ervaring heeft met computerspellen. "Mijn ervaring stopte bij Galaga”, zei hij, voordat hij onthulde dat hij op zijn 13-jarige zoon vertrouwde om de wereld van Fallout aan hem uit te leggen.



Moten, die de rol van Maximus, een lid van de Brotherhood of Steel, vertolkt, zat qua voorbereiding ergens in het midden. De acteur keek naar Twitch-streams om zich onder te dompelen in de eigenzinnige en wild gewelddadige post-apocalyptische wereld.

Komt er een vervolg?


Prime Video's Fallout laat zien dat gameverfilmingen, net als The Last of Us, wel goed kunnen werken. Gezien de hoge waarderingen, de vele kijkcijfers en een opmerkelijke financiële onthulling, is het maar een kwestie van tijd voor de serie vernieuwd wordt voor seizoen twee.



Bekijk alle afleveringen van Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Fallout: heb jij de serie ondertussen gebingewatched?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen