search
Deze bloedstollende scifi-serie op Netflix heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes en binge je in één weekend
Series / Specials

Deze bloedstollende scifi-serie op Netflix heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes en binge je in één weekend

'Pluto' is een anime-serie die gebaseerd is op de iconische manga van Astroboy, het robotjongetje dat werd bedacht door Osamu Tezuka.

Een van de beste series uit 2023 is Pluto, een anime-serie die gebaseerd is op de manga van Naoki Urasawa en Takashi Nagasaki die hun werk weer baseerden op de iconische manga Astro Boy: The Greatest Robot on Earth uit 1964. Deze miniserie bestaat uit acht afleveringen van elk zo'n een uur lang en kan je dus gemakkelijk bingen.

De miniserie is na zes jaar ontwikkeling uitgekomen in 2023 en werd heel goed ontvangen. Toshio Kawaguchi regisseerde de serie en elke aflevering werd geproduceerd met assistentie van een andere studio en past elk een van de mangavolumes aan.

Verhaal


Pluto speelt zich af in een wereld waarin mensen en robots samen leven. De robots kunnen de mensen niet doden. Maar op een dag vindt er een moord plaats. De zeven meest geavanceerde robots ter wereld en hun menselijke bondgenoten worden één voor één vermoord.

De robotachtige Europol-rechercheur Gesicht onderzoekt de zaak en het mysterie verdiept zich als er geen menselijk spoor op de plaats delict te vinden is. Terwijl hij op zoek gaat naar de waarheid, ontdekt Gesicht de meest kwaadaardige uiting van haat die de geschiedenis ooit heeft gezien, een die erop uit is om de wereld te vernietigen. En daarnaast ontdekt hij al snel dat ook hij in gevaar verkeert.

Perfecte score


Pluto wordt beschouwd als een van de beste series uit 2023 en kreeg heel positieve reacties van zowel critici als fans. De serie heeft dan ook een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Zo vond Joshua Rivera van Polygon Pluto een sterke kanshebber voor een van de beste anime van het jaar, maar hij vond het ook gewoon een van de beste nieuwe series op Netflix.Danae Stahlnecker van Common Sense Media vond het zelfs heel realistisch en zei dit over de serie: "De spanning tussen mensen en robots is een aangrijpend parallel met discriminatie in de echte wereld, vooral omdat de belangrijkste robotpersonages complexe levens en persoonlijkheden hebben die de notie verwerpen dat futuristische AI slechts machines zijn."

Kijken?


Zin om Pluto te zien? Je kan alle acht afleveringen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Pluto op Netflix gekeken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen