search
'Masters of the Air'-acteur scoort hoofdrol in grote scifi-serie 'Neuromancer'
Series / Nieuws

'Masters of the Air'-acteur scoort hoofdrol in grote scifi-serie 'Neuromancer'

Callum Turner grijpt opnieuw raak met een hoofdrol in een epische serie van Apple TV+.

Callum Turner, een acteur die flink is doorgebroken met zijn rollen in Masters of the Air, The Boys in the Boat en Fantastic Beasts heeft opnieuw een hoofdrol gescoord in een grootschalig project.

Ditmaal betreft het de langverwachte verfilming van William Gibsons baanbrekende scifi-boek Neuromancer, waar al jaren over wordt gesproken, maar nu dus ook echt wordt gemaakt.

Eindelijk komt het ervan


De serie wordt gemaakt voor Apple TV+ en zal bestaan uit tien afleveringen. Graham Roland (Jack Ryan) en JD Dillard (The Outsiders) staan aan het roer van de serie.

Roland zal dienst doen als showrunner en Dillard zal de pilot-aflevering regisseren. Beide heren fungeren ook als uitvoerend producent.

Cyberpunk van het hoogste niveau


In de nieuwe serie volgen we de super-hacker Case (Turner), die samen met zijn partner Molly, een huurmoordenaar met spiegelogen, verzeild raakt in een web van digitale spionage en misdaad van het hoogste iuveau.Neuromancer was een van de eerste cyberpunk-boeken en stipte onderwerpen als cyberspace, virtual reality en kunstmatige intelligentie aan lang voordat deze dingen onderdeel van de moderne cultuur werden.

Drake de producent


In het verleden zijn meermaals pogingen gedaan om het boek te verfilmen, zei het als film of serie. Uiteindelijk kwamen deze pogingen nooit verder dan de ontwikkelfase.

Andere uitvoerende producenten van de Skydance Television- en Anonymous Content-productie zijn Gibson, Zack Hayden, David Ellison, Dana Goldberg, Matt Thunell, Drake, Adel ‘Future’ Nur, and Jason Shrier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Neuromancer: lijkt jou de serie eentje om te zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen