search
Het intrigerende verhaal van '10,000 Ships': De gecancelde 'Game of Thrones'-prequelserie
Series / Nieuws

Het intrigerende verhaal van '10,000 Ships': De gecancelde 'Game of Thrones'-prequelserie

Oscarwinnaar Brian Helgeland laat zich in een interview uit over de prequel van de fantasyhit.

De Game of Thrones-franchise blijft populair maar kent daarnaast ook meerdere gecancelde spin-offs. Denk hierbij aan de serie over Jon Snow en de mysterieuze prequel Bloodmoon. Brian Helgeland, die een Oscar won voor zijn scenario van Mystic River, sprak met Inverse over zijn eigen prequelserie 10,000 Ships.

Hij sprak met George R.R. Martin over zijn idee, die er positief tegenover stond. Het betrof het verhaal van prinses Nymeria en speelde zich ongeveer 1.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af.

Te ver in het verleden


Hoewel Helgelands idee zeker potentieel had werd het uiteindelijk niet opgepakt. Helgeland: "Ik vermoed dat de verhaallijn te ver in het verleden lag en dus niet dicht genoeg bij de originele serie stond".

Het hoofdpersonage is prinses Nymeria uit het kleurrijke verleden van Westeros. Nymeria reisde van Essos naar Dorne nadat haar wereld was verwoest in een oorlog met Valyria, op zoek naar een nieuw thuis. Haar naam zal menig kijker bekend in de oren klinken. Arya (Maisie Williams) had haar reuzenwolf immers 'Nymeria' genoemd.

Drijvende stad


10,000 Ships beschrijft haar bijzondere geschiedenis. Nymeria en haar volk leven namelijk op een soort drijvende stad die de zeeën bevaart, op zoek naar een nieuw thuisland. Helgeland: "Nymeria en haar mensen leiden een nomadisch bestaan op een enorm aantal bijeengebonden vlotten. Soms komen ze aan land om vervolgens verjaagd te worden".Helgeland houdt hoop wat de verfilming betreft. "Mijn werk ligt er nog, mocht HBO het op willen pakken. Per slot van rekening weet je het nooit," aldus de filmmaker.

Waar te zien?


Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als je dit leest, had jij dan deze Game of Thrones spin-off willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen