search
Na één seizoen is deze grote sciencefictionserie alweer gecanceld
Series / Nieuws

Na één seizoen is deze grote sciencefictionserie alweer gecanceld

Dit verhaal had een sterke cast en goede acteerprestaties maar werd geen succes.

The Hollywood Reporter komt met een teleurstellende mededeling over de nieuwe scifi-thriller Constellation. De serie met Noomi Rapace in de hoofdrol is na één seizoen al gecanceld.

Ondanks de intrigerende premisse heeft Constellation het niet gered. Het blijft dus bij dit ene seizoen van acht afleveringen.

Drastisch veranderd


Rapace speelde de hoofdrol als de Zweedse astronaut Johanna "Jo" Ericsson. Zij bevindt zich op het International Space Station wanneer een ongeïdentificeerd object tegen dit station aanvliegt. Een collega komt om terwijl de anderen het station verlaten om noodzakelijke reparaties te verrichten.

Jo blijft alleen achter en er gebeuren een aantal eigenaardige dingen op het ruimtestation. Daarnaast krijgt Jo last van hallucinaties waarbij het lijkt alsof haar omgekomen collega nog in leven is. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak van de hallucinaties is.

Raadsel


Wanneer Jo terugkeert op aarde blijken bepaalde onderdelen van haar leven drastisch veranderd te zijn, dan wel anders dan hoe zij zich dingen herinnert. De astronaut ziet zich voor een raadsel geplaatst en wil achterhalen wat er aan de hand is.Naast Rapace zijn de overige acteurs ook niet de minsten: Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul) en James D'Arcy (Broadchurch) zetten hun rollen prima neer. Jammer genoeg bleek dit alles niet voldoende voor nog een seizoen van deze scifi-thriller met een psychologisch element.

Waar te zien?


Constellation kun je bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij al afleveringen van de serie Constellation gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen