search
Regisseur 'Harry Potter'-films maakt zich zorgen: ''ze moeten beschermd worden''
Series / Nieuws

Regisseur 'Harry Potter'-films maakt zich zorgen: ''ze moeten beschermd worden''

'Potter'-legende David Yates geeft zijn opvolgers gratis advies voor de HBO-serie.

Het is alweer een jaar geleden dat HBO aankondigde de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling opnieuw te gaan verfilmen als serie. Sindsdien hebben we weinig updates gezien over het project; de streamer werkt vooral achter de schermen aan de nieuwe serie.

Des te leuker is het als oude bekenden uit de Potter-franchise van zich laten horen. Zo ging regisseur David Yates in gesprek met On Demand Media in op de nieuwe serie. Yates regisseerde de laatste vier Potter-films en de drie Fantastic Beasts-films.

Jonge cast


''Het meest belangrijke is dat je de boeken op de juiste manier interpreteert voor nu'', zie Yates als antwoord op de vraag of hij tips had voor de nieuwe makers. ''Het mooie aan die verhalen is dat ze universeel voelen. In welke cultuur deze boeken of films ook belanden, mensen snappen ze.''

'Toen wij de films maakten was het behoorlijk uitdagend voor een jonge cast'', ging Yates verder. ''Wij hadden een soort firewall om hen heen, om ze te beschermen. We hadden toen geen sociale media zoals we die nu hebben. Nu heeft iedereen een mening, een perspectief.''

Jonge cast


''Sinds wij klaar waren met de films, tien jaar geleden, is de publieke opinie aggresiever geworden'', zei de Potter-regisseur. ''Er gaat veel op ze afkomen, en mijn advies is dus om de jonge acteurs te beschermen.''De Harry Potter-serie staat gepland voor 2026 en zal verschijnen op HBO Max. Daar kun je momenteel ook de Potter-films en Fantastic Beasts-films zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat de Potter-serie van HBO Max de filmreeks kan overtreffen?

 • Ja, zo goed waren de films niet

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, de films zijn niet te evenaren

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen