search
Deze LEGO-set van een historische scifi-serie is nu 3 tot 4 keer zo duur
Series / Specials

Deze LEGO-set van een historische scifi-serie is nu 3 tot 4 keer zo duur

De IDEAS-set van Doctor Who wordt nu aangeboden voor driehonderd euro.

Onder het label IDEAS verschijnen regelmatig unieke LEGO-sets die gebaseerd zijn op tv-series. In 2015 debuteerde er een set van de serie Doctor Who, tegenwoordig te zien op Disney+. De set is een supergedetailleerde versie van de beroemde TARDIS.

De LEGO-versie van de tijdmachine van Doctor Who verscheen in oktober 2015 en bestaat uit 623 bouwsteentjes. De alternatieve titel is: "Reis door de tijd met deze LEGO® Ideas Doctor Who set inclusief TARDIS, controlekamer, Clara Oswald, Daleks en een Huilende Engel."

Tijdmachine


De tijdmachine is ontworpen door Andrew Clark en de set is gebaseerd op de blauwe politie-telefooncel waarin een Time Lord - de Doctor - rondreist. De set bestaat uit heel wat leuke details en vier minifiguren.

Dit zijn de Elfde Doctor, de Twaalfde Doctor, Clara Oswald en een Huilende Engel. Ook krijg je er twee kwaadaardige Daleks bij. De TARDIS inclusief de controlekamer is 14 centimeter hoog, 16 centimeter breed en 23 centimeter diep. Alle details staan gewoon op de website van LEGO.

Uitverkocht


Hoewel de set uitverkocht is, kun je deze nog steeds via verschillende online platformen kopen. Maar let op! De oorspronkelijke adviesprijs was zo'n 65 euro en nieuwe sets worden nu voor bijna 200 euro aangeboden.Wil je de TARDIS en Doctor Who in actie zien, dan vind je de serie nu op Disney+.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wist jij van het bestaan van deze coole LEGO-set?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen