search
'Shōgun': Dit heeft Disney+ voor je in petto: "heel veel chaos"
Series / Nieuws

'Shōgun': Dit heeft Disney+ voor je in petto: "heel veel chaos"

Het eerste seizoen was al behoorlijk duister, maar dat wordt nog een tandje opgeschroefd.

Vorige maand kwam het verrassende nieuws dat acteer-icoon Hiroyuki Sanada een deal had gesloten om terug te keren als Lord Yoshii Toranaga in het tweede seizoen van de veelgeprezen serie Shōgun.

Daarnaast werd ook aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een derde seizoen van de samurai-serie. En dat kwam onverwacht, omdat het eerste seizoen een boek verfilmde dat nooit een vervolg kreeg.

Hoe nu verder?


Door het grote succes van Shōgun wil FX natuurlijk meer. Auteur James Clavell schreef naast Shōgun ook boeken als Tai-Pan, Gai-Jin, King Rat en Noble House, maar die verhalen speelden zich eeuwen later af en bevatten andere personages.

Zelfs de producenten lieten een maand of twee voor de aankondiging van seizoen 2 en 3 weten dat er geen plannen waren voor meer Shōgun. Nu is er echter een schrijversteam samengesteld dat deze zomer begint met het ontwerpen van de verhaallijn.

Onbewandeld pad


In een recent interview met The Hollywood Reporter vertelden bedenkers Justin Marks en Rachel Kondo het volgende over wat we kunnen verwachten van seizoen 2 en 3:"Er is heel veel chaos, maar het is wel creatieve chaos. We gooien momenteel alles tegen de muur, en kijken wat er blijft plakken. Het is opwindend maar ook zenuwslopend, omdat het een geheel nieuw pad is zonder een landkaart. Het wordt in elk geval een stuk duisterder."

Heerlijke serie


In het eerste seizoen zagen we naast Sanada acteurs als Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow en Fumi Nikaido.

Shōgun seizoen 1 kun je nu streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

De aandacht rond Shōgun is snel gaan liggen. Is de serie toch een beetje een tegenvaller?

 • Ja, eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, juist ijzersterk

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen