search

Ons nieuws van vrijdag 21 juni 2024

Seizoen 5 van 'Stranger Things' is "volledig krankzinnig" en "zonder enige controle"
Series / Nieuws

Seizoen 5 van 'Stranger Things' is "volledig krankzinnig" en "zonder enige controle"

Hoofdrolspeer Jamie Campbell Bower belooft een daverend afscheid van de vriendengroep.

De opnames van Stranger Things zijn nog steeds gaande in Atlanta. Zowel de cast als de makers zelf houden hun lippen stijf op elkaar wat het einde betreft.

Campbell Bower was onlangs te gast bij de podcast 'I've Never Said This Before With Tommy DiDario' en verzekerde iedereen ervan dat het afscheid indrukwekkend zal zijn. Naar verluidt zullen de makers er nog een schepje bovenop doen vergeleken met de vorige seizoenen.

Goed te volgen


De acteur wond er geen doekjes om. Campbell Bower: "Als je dacht dat de vorige seizoenen al behoorlijk wat waren, zet je dan maar schrap. Het komende seizoen is volledig krankzinnig, totaal van de gekke en zonder enige controle".

De Vecna-acteur lichtte dit vervolgens toe. Volgens Campbell Bower waren de vorige seizoenen goed te volgen, maar in het slotseizoen van Stranger Things gebeurt er zoveel dat hij moeite heeft om zijn personage bij te houden.

Toneelstuk


De laatste keer dat hij een personage opnieuw moest interpreteren was toen hij Caius speelde in de 'Twilight'-films. Het prequeltoneelstuk The First Shadow, dat momenteel in Londen wordt opgevoerd, hielp hem wat dat betreft. "Het was erg boeiend om het stuk over de jonge jaren van Henry te zien. Het beantwoordde bepaalde vragen die ik over hem had," besluit de acteur.Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Jedi-verrassing in geplaagde 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'
Series / Nieuws

Grote Jedi-verrassing in geplaagde 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'

Een oude bekende uit de wereld van 'Star Wars' is te zien in de vierde aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Leslye Headlands nieuwste 'Star Wars'-productie is inmiddels op de helft van het totale aantal van acht afleveringen. De showrunner combineerde elementen uit Star Wars Legends met de prequelfilms en plaatste deze in een ruimere context.

In de meest recente aflevering werd dit nog eens getoond, toen de Jedi Ki-Adi-Mundi zijn opwachting maakte. Master Sol (Lee Jung-jae) heeft een bespreking waar de Jedi bij aanwezig is.

Aftiteling


In de prequelfilms werd Ki-Adi-Mundi door Silas Carson gespeeld en was zijn personage een onderdeel van de High Council. In The Acolyte wordt hij neergezet door Derek Arnold en frappant genoeg niet bij name genoemd.

De aftiteling bevestigt echter dat het om een en hetzelfde personage gaat. In deze periode is hij nog geen onderdeel van de Jedi High Council, maar hij is duidelijk al wel een volwaardige Jedi.

Stof voor discussie


De vraag die hierdoor automatisch wordt gesteld is hoe het zit met de leeftijd van Ki-Ad-Mundi. Er zit ongeveer honderd jaar tussen de prequelfilms en de gebeurtenissen van The Acolyte, wat ongetwijfeld weer de nodige stof voor discussie zal opleveren.Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer van iconische comedyserie scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes: "Ze zijn terug en net zo hilarisch als voorheen"
Series / Specials

Terugkeer van iconische comedyserie scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes: "Ze zijn terug en net zo hilarisch als voorheen"

'The Kids in the Hall' kwam in 2022 terug met een zesde seizoen, 27 jaar nadat de serie was gestopt.

Van 1988 tot 1995 kon je kijken naar de Canadese sketchcomedyserie The Kids in the Hall met in de hoofdrollen de komediegroep The Kids in the Hall. De groep, bestaande uit comedians Dave Foley, Kevin McDonald, Mark McKinney, Bruce McCulloch en Scott Thompson, verscheen als bijna alle personages in de serie, zowel mannelijke als vrouwelijke, en schreef ook het merendeel van de sketches.

The Kids in the Hall liep vijf seizoenen, maar kwam in 2022 - 27 jaar nadat de serie was gestopt - terug met een zesde revival-seizoen. En deze terugkeer was een groot succes. De revival werd aangekondigd begin 2020, maar door de coronapandemie begon het filmen pas halverwege 2021.

Zesde seizoen


De groep beschouwt dit als het zesde seizoen van The Kids in the Hall, niet als een aparte revival of reboot. In tegenstelling tot de vorige seizoenen werd seizoen zes niet opgenomen voor een live publiek en is er ook geen lachtrack. Personages uit de vorige seizoenen verschijnen in het zesde seizoen, samen met een aantal nieuwe personages.

Het zesde seizoen van The Kids in the Hall bevat ook verschillende gaststerren, waarvan de meeste deelnemen aan een terugkerend segment genaamd Friends of Kids of the Hall. Een paar van deze gaststerren zijn Pete Davidson, Catherine O'Hara, Kenan Thompson, Will Forte, Fred Armisen, Tracee Ellis Ross en Mark Hamill.

Perfecte score


De critici waren fan van dit nieuwe seizoen van The Kids in the Hall dat op Rotten Tomatoes een perfecte score kreeg van 100%. Het kritische oordeel op de website luidt: "The Kids in the Hall zijn doorgewinterde komedieveteranen geworden zonder een slag te missen en leveren een frisse set sketches die trouwe fans zullen verrukken."Alex Maidy van JoBlo's Movie Network was ook heel positief over de serie: "Als je The Kids in the Hall in de jaren 90 niet grappig vond, zal deze revival je niet overtuigen. Voor fans van de komieken, wees gerust dat ze terug zijn en net zo hilarisch als voorheen."

Kijken?


Wil je dit zesde seizoen van The Kids in the Hall zien? Je kan alle acht afleveringen van dit seizoen bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige actiethriller uit 2016 met Matt Damon houdt op Netflix de kijkers aan de buis gekluisterd
Films / Netflix Kijktip

Stevige actiethriller uit 2016 met Matt Damon houdt op Netflix de kijkers aan de buis gekluisterd

Is Jason Bourne uit 2016 de laatste film in de reeks met Matt Damon?

Zou er in de toekomst nog een nieuwe film in de Bourne-reeks verschijnen, en dan uiteraard met Matt Damon in de hoofdrol als Jason Bourne? De eerdere films zijn nog altijd geliefd en nu staat het meest recente deel in de Netflix Top 10.

Enkele dagen geleden zette de streamingdienst Jason Bourne uit 2016 online en waarschijnlijk hebben veel mensen zin om de film (nog) een keer te kijken. De film komt binnen op de tiende plaats in de Top 10 en zal hoogstwaarschijnlijk nog wel wat plaatsen gaan stijgen.

Vijfde film


Jason Bourne is de vijfde film in de reeks en de vierde met Damon. Tussendoor verscheen de spin-off The Bourne Legacy met Jeremy Renner. Paul Greengrass regisseerde Jason Bourne, maar wist het succes van zijn eerdere films niet helemaal door te trekken.

De ontvangst onder de critici en het publiek was duidelijk minder. "Jason Bourne biedt fans van de franchise meer van wat ze verwachten. Dat is zowel het grootste verkoopargument als het grootste minpunt van dit vervolg," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes, waarop de Tomatometer op slechts 54 procent staat.

Nu te zien


Jason Bourne staat nu op Netflix en hieronder zie je de originele trailer.De synopsis: De voormalige spion is wederom op de vlucht voor de overheid en is terug om een schimmig cybercomplot op te rollen en het mysterie achter zijn vaders dood op te lossen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prequelserie 'Dexter: Original Sin' onthult zijn grootste naam
Series / Nieuws

Prequelserie 'Dexter: Original Sin' onthult zijn grootste naam

Van aandoenlijke dokter tot bikkelharde politiekapitein. Hij kan het allemaal.

De wereld van Dexter maakt zich op om nog verder uit te breiden. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de prequelserie Original Sin, en de producenten hebben weer een nieuwe ster binnengehaald.

Acteur Patrick Dempsey is namelijk toegevoegd aan de cast van de nieuwe serie. Hij is bij de meeste mensen bekend van zijn rol als Derek 'McDreamy' Shepherd in de ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Dempsey voegt zich in Dexter: Original Sin bij een reeks al indrukwekkende namen.

Veel bekende personages


In de nieuwe serie speelt Dempsey de rol van Aaron Spencer, hoofd moordzaken bij de Miami Metro politiedienst. Spencer was jarenlang de steun en toeverlaat van Dexters vader Harry Morgan, die in de prequel wordt gespeeld door Christian Slater.

Dexter: Original Sin ging eerder deze maand in productie en heeft naast Dempsey en Slater ook rollen voor onder andere Patrick Gibson als Dexter Morgan, Molly Brown als Debra Morgan, James Martinez als Angel Batista en Christina Milian als Maria LaGuerta.

Een seriemoordenaar in wording


De serie speelt zich vijftien jaar voor de gebeurtenissen in Dexter af, in het jaar 1991. Het volgt Dexter in zijn transformatie van onschuldige student tot koelbloedige seriemoordenaar, en hij moet met de hulp van zijn vader zijn bloeddorstige drang onder controle proberen te houden.


Wanneer Dexter: Original Sin precies uitkomt, is nog niet bekend. Tot die tijd kun je alle afleveringen van het origineel Dexter kijken op SkyShowtime of Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vergeten sciencefictionserie is meer dan de moeite waard: '12 Monkeys': "wat een pareltje"
Series / Specials

Deze vergeten sciencefictionserie is meer dan de moeite waard: '12 Monkeys': "wat een pareltje"

Deze vergeten serie is gebaseerd op de succesvolle film uit 1995, met Bruce Willis en Brad Pitt.

In 2015 zag 12 Monkeys het daglicht, een scifi-mysteryserie die losjes was gebaseerd op de gelijknamige filmhit. Het verhaal start in een deprimerend 2043, waarin het kalavirus het gros van de mensheid heeft uitgeroeid. De overlevenden zetten alles op alles om de wereld te redden.

James Cole (Aaron Stanford) scharrelt tussen de puinhopen zijn kostje bij elkaar wanneer hij wordt gerekruteerd door Katarina Jones (Barbara Sukowa). Zij is een natuurkundige die, in het kader van Project Splinter, iemand terug wil sturen naar het verleden. Het is de bedoeling om een geheimzinnige organisatie, genaamd de Army of the 12 Monkeys, definitief uit te schakelen.

Sterven na dood


Deze figuren hebben in 2017 het virus op de mensheid losgelaten, waardoor ze verantwoordelijk zijn voor het feit dat de mens op sterven na dood is. Katarina heeft een opname gevonden van de virologe dokter Cassandra "Cassie" Railly (Amanda Schull). Deze is in 2017 gemaakt, kort na de uitbraak van het virus. Eigenaardig genoeg wordt James genoemd in de opname. Voor de natuurkundige is dit het bewijs dat James in het verleden dus contact heeft gehad met Cassie. Om deze reden wordt hij geselecteerd om terug te reizen naar 2015 en met Cassie samen te werken.

In 2043 moet James letterlijk en figuurlijk vechten om te overleven en in dat opzicht heeft hij weinig te verliezen. Cassie en James moeten de leider van de 12 Monkeys zien te vinden, om diegene voorgoed uit te schakelen. Ze weten alleen dat hun doelwit bekendstaat als The Witness ('de getuige'). Ook ontmoet James de instabiele Jennifer Goines (Emily Hampshire), die verbonden lijkt te zijn met de 12 Monkeys. Cassie worstelt ondertussen met het feit dat ze als arts juist opgeleid is om mensen te genezen in plaats van kwaad te doen.

Meer waardering


De serie begon met gemengde recensies, maar kreeg meer waardering naarmate het verhaal vorderde. 12 Monkeys bevatte filosofische elementen omtrent vragen als vrije wil en lotsbestemming, welke als positieve onderdelen van het verhaal werden betempeld. Op Rotten Tomatoes schrijft kijker Toms c "wat is deze serie toch een pareltje". Tot slot een leuk weetje: actrice Madeleine Stowe, die in de oorspronkelijke film dokter Railly speelde, had een kleine, maar significante gastrol in het tweede seizoen.12 Monkeys is momenteel niet in Nederland te streamen. Wel kun je de dvd-box aanschaffen bij diverse webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eva Longoria is terug! Veel belovende thrillerserie 'Land of Women' start nog deze maand
Series / Specials

Eva Longoria is terug! Veel belovende thrillerserie 'Land of Women' start nog deze maand

Vanaf volgende week is de miniserie 'Land of Women' te bekijken op Apple TV+.

Eva Longoria, vooral bekend als Gabrielle in Desperate Housewives, is vanaf volgende week te zien in een nieuwe serie. Wij beantwoorden 5 vragen over de nieuwe thrillerserie Land of Women op Apple TV+.

Waar gaat Land of Women over?


In de serie Land of Women volgen we Gala. Haar leven staat compleet op zijn kop wanneer blijkt dat haar echtgenoot lange tijd financiële problemen voor haar geheim heeft gehouden. Nu de problemen aan het licht komen is hij ineens verdwenen.

Gala blijft hierdoor alleen achter met zaken die ze niet zomaar op kan lossen. Samen met haar moeder en dochter slaat ze op de vlucht naar een klein dorpje in Spanje, waar haar moeder oorspronkelijk vandaan komt.

Waarop is de serie gebaseerd?


Land of Women is gebaseerd op de Spaanse bestseller van Sandra Barneda. Dat boek werd in 2014 gepubliceerd en was vooral een hit in Spanje, onder de originele titel La Tierra de las Mujeres.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we Longoria in de hoofdrol van Gala. Daarnaast is Carmen Maura (Common Weatlh) te zien als haar moeder Julia en Victoria Bazua als haar tienerdochter Kate. Santiago Cabrera (Merlin) zien we als de lokale bewoner Amat en Gloria Muñoz als Julia's vervreemde zus Mariona.Hoeveel afleveringen zijn er?


Land of Women bestaat in totaal uit 6 afleveringen. Het is een miniserie, wat betekent dat het bij één seizoen blijft.

Voor wie is deze miniserie een aanrader?


De serie combineert verschillende genres, waaronder comedy, drama en thriller. Voor fans van wat luchtigere thrillers met vrouwelijke hoofdpersonages is dit een absolute aanrader.

Land of Women is vanaf woensdag 26 juni te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog maar kort te zien op Netflix: twee ijzersterke kijktips
Series / Specials

Nog maar kort te zien op Netflix: twee ijzersterke kijktips

Bekijk snel Age of Tanks en Jackass Forever voordat ze verdwijnen van Netflix.

Hoewel er elke week weer nieuwe films en series bij komen op Netflix, verdwijnen er helaas ook elke week weer veel titels. Deze twee aanraders zijn nog maar een paar dagen te zien. Dus kijk ze snel voordat het te laat is.

Age of Tanks (2017)Deze documentaireserie staat al vanaf 2018 op Netflix en is nog steeds de moeite waard om te kijken. Op IMDb krijgt de serie een score van 7.3/10.

De serie verdiept zich in de militaire tanks vanaf de Eerste Wereldoorlog. Hoe zijn deze wapens bedacht en uitgetekend en welke rol hebben zij hebben gespeeld in grote conflicten?Laatste kans: tot en met 29 juni op Netflix

Jackass Forever (2022)Als je in 2000 tv keek, heb je ongetwijfeld de serie Jackass voorbij zien komen. In deze serie voerden Jeff Tremaine, Johnny Knoxville en Spike Jonze de meest absurde en gevaarlijke stunts uit.

De serie eindigde na drie seizoenen, maar in 2022 kwam dit iconische trio terug. Voor hun film Jackass Forever heeft Johnny Knoxville zijn vrienden weer opgetrommeld voor een nieuwe dosis bizarre stunts.Laatste kans: tot en met 29 juni op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie veranderde van genre en werd een enorme hit
Series / Specials

Deze Netflix-serie veranderde van genre en werd een enorme hit

De briljante hoofdpersoon is indringend, onaangenaam en briljant, maar brengt zaken tot een goed einde.

Deze serie wordt gewaardeerd met 96% op de Tomatometer en met 8,7 op de IMDb kun je stellen dat dit een onbetwiste topper is. De gelijkenis met een personage uit een legendarische boekenserie viel menigeen op, hoewel het geen verfilming was. Sterker nog, de boeken en de serie betroffen totaal verschillende genres.

Het ziekenhuisdrama House, ook bekend als House M.D., gaat over dokter Gregory House (Hugh Laurie). De serie begon in 2004, liep acht seizoenen en is onverminderd populair bij de kijkers. De hoofdpersoon vertoont in diverse opzichten sterke overeenkomsten met Sherlock Holmes, de iconische detective uit de romans en korte verhalen van Sir Arthur Conan Doyle. Deze overeenkomst werd zo mogelijk nog meer benadrukt toen de BBC met de hitserie Sherlock van start ging.

Veeleisend


House begon als ziekenhuisdrama, maar veranderde gaandeweg in een mysteryverhaal dat zich in een ziekenhuis afspeelt. In 2010 werd Sherlock op het scherm gebracht. Deze moderne bewerking van de de boeken, door Mark Gatiss en Steven Moffat, illustreerde de gelijkenis tussen Gregory House en deze moderne Sherlock. Dit was echter het gevolg van de interpretatie door de makers.

Doyle's iconische detective vertoont naast gelijkenissen namelijk ook behoorlijke verschillen met zowel House als de moderne Sherlock (Benedict Cuberbatch). De hoofdrolspelers in de twee series, Hugh Laurie respectievelijk Benedict Cumberbatch, benadrukken de cynische, zelfingenomen en anti-sociale trekjes van hun personage. In de boeken is Holmes weliswaar gereserveerd en afstandelijk, maar niet wezenlijk anti-sociaal. Hij is excentriek en waardeert zijn introverte levensstijl, maar is niet zo veeleisend als een verwend kind. Deze eigenschap is echter duidelijk aanwezig bij zowel House als de moderne Sherlock, die allebei denken dat de wereld om hen draait.

Aartsvijand


Dan Shore, die House heeft geschreven, gaf in diverse interviews aan dat er een connectie bestaat tussen Doyle's hoofdpersoon en Gregory House. Zo woont de detective in de boeken op nummer 221B, wat ook het huisnummer is van House. In de serie deelt House zijn woning met zijn beste vriend, dokter James Wilson (Robert Sean Leonard). Wilson is natuurlijk gebaseerd op dokter John Watson uit de boeken, die tevens Sherlock Holmes' beste vriend is. Zowel House als Holmes hebben een probleem met verslavende middelen en beiden houden van muziek maken in hun vrije tijd. Ten slotte wordt House in het tweede seizoen neergeschoten door iemand met de naam Jack Moriarty, wat natuurlijk een knipoog is naar Sherlock Holmes' aartsvijand, het criminele meesterbrein James Moriarty.House werd in tientallen landen uitgezonden en in 2008 berichtte AFP dat de serie wereldwijd door bijna 82 miljoen mensen werd bekeken. De methodische benadering van de arts om medische mysteries te ontraadselen en zo patiënten te redden, leverde Hugh Laurie een Golden Globe Award op. House's talent om patronen te zien die anderen ontgaan zorgde er geleidelijk aan steeds meer voor dat de serie veranderde. Van een ziekenhuisdrama werd het een mysteryserie die zich in een ziekenhuis afspeelt.

Wereld veroverd


In 2010 werd een hedendaagse versie van de 19e eeuwse verhalen door de BBC gefilmd en ook deze veroverde de wereld. Benedict Cumberbatch won een Primetime Emmy Award voor zijn rol als Sherlock. In de moderne verfilming noemt Sherlock zichzelf met regelmaat een "hoogfunctionerende sociopaat" en zijn egocentrische manier van doen doet behoorlijk aan Gregory House denken. De series werden gelijktijdig uitgezonden. De gelijkenis tussen deze twee hoofdpersonen benadrukte de connectie tussen House en Sherlock Holmes nog meer, hoewel dit uiteindelijk een samenloop van omstandigheden betrof.Waar te zien?


Je kunt House en Sherlock streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Costner komt met slecht nieuws: "het gaat niet lukken"
Series / Nieuws

Kevin Costner komt met slecht nieuws: "het gaat niet lukken"

SkyShowtime onthult wanneer het langverwachte tweede deel van het vijfde en tevens laatste seizoen te zien is.

Vandaag heeft SkyShowtime onthuld dat de familie Dutton op 14 november terugkeert naar SkyShowtime voor het langverwachte tweede deel van het vijfde en tevens laatste seizoen van de wereldwijde hitserie.

Voor de fans van de serie en Kevin Costner is er minder goed nieuws. Yellowstone kreeg al vele spin-offs, maar kan daarvoor geen beroep meer doen op de acteur. Dit heeft hij laten weten op Twitter/X.

Horizon


De acteur laat weten dat hij het enorm druk heeft gehad met de potentieel vierdelige filmreeks Horizon, waarvan het eerste deel binnenkort in de bioscoop te zien is.

"Hallo allemaal. Ik wil jullie even laten weten dat ik na dit lange anderhalf jaar werken aan Horizon, en het doen van alle dingen die nodig zijn, en het denken aan Yellowstone, de geliefde serie waar ik van hou en waarvan ik weet dat jullie ervan houden, me net realiseerde dat ik niet door kan gaan met seizoen 5, ook niet in de toekomst," zegt Costner in onderstaande video.

Veranderd


"De serie is iets dat me echt heeft veranderd. Ik vond het geweldig en ik weet dat jullie ervan houden. En ik wilde jullie gewoon laten weten dat ik niet terugkom. Ik hou van de relatie die we hebben kunnen opbouwen, en ik zie jullie in de bioscoop," aldus Costner.

Bekijk op instagram


Yellowstone kijk je in Nederland op SkyShowtime, waar ook de spin-offs 1923 en 1883 te zien zijn. Toekomstige spin-offs dragen de titels 6666, 1944 en 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'The Boys' in dikke problemen: "Israëlische agenten trokken hun pistolen"
Series / Nieuws

Acteur uit 'The Boys' in dikke problemen: "Israëlische agenten trokken hun pistolen"

Soms speelt een acteur zijn rol een tikkeltje té overtuigend.

Een van de meest iconische onderdelen van de superheldserie The Boys is Tomer Capone als de geduchte Frenchie. Maar Capone is niet alleen in de serie geducht; ook zijn auditie was memorabel.

Dat onthult hij in een interview met The Hollywood Reporter. ''Ik was in Tel Aviv toen ik een auditietape opnam'', zegt de acteur. ''Ik moest iemand intimideren met een pistool.''

Politie


''Buren zagen me vanuit hun raam en zagen een gestoorde gast met een pistool. Ze belden de politie. Opeens verschenen er agenten van het IDF met getrokken pistolen in de achtertuin. ''Leg je geweer neer!'', schreeuwden ze.''

Gelukkig voor fans – en voor Capone zelf – liep een en ander goed af. Zijn rol werd vervolgens onderdeel van de succesformule van de serie, die momenteel bezig is aan zijn vierde seizoen.

Prime Video


Tomer Capone zie je in actie als Frenchie op Prime Video. Tot 18 juli verschijnt daar wekelijks een episode van het vierde en een-na-laatste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met de goed gekrulde 'Elaine Benes' uit de hitserie 'Seinfeld'?
Series / Specials

Hoe is het nu met de goed gekrulde 'Elaine Benes' uit de hitserie 'Seinfeld'?

Julia Louis-Dreyfus is vooral bekend door haar rol in 'Seinfeld', maar daarnaast speelde ze in tal van andere films en hitseries.

Julia Louis-Dreyfus is vooral bekend geworden dankzij haar rol als Elaine Benes in de serie Seinfeld. Ze speelde naast Jerry Seinfeld, Jason Alexander en Michael Richards een van de vier hoofdrollen in deze serie. Sindsdien is Louis-Dreyfus een van de grootste performers in de televisiegeschiedenis geworden.

Louis-Dreyfus brak door in de comedywereld als performer bij het Practical Theatre Company in Chicago. Dit leidde ertoe dat ze werd gecast in de sketchshow Saturday Night Live. Ze was lid van de cast van SNL van 1982 tot 1985, destijds het jongste vrouwelijke castlid in de geschiedenis van het programma.

Seinfeld


Haar doorbraak kwam in 1990 in Seinfeld, dat een van de meest kritisch en commercieel succesvolle sitcoms werd. Ze speelde de rol van Elaine Benes gedurende negen seizoenen en verscheen in alle afleveringen behalve drie. Een van de afleveringen waarin ze niet verscheen, was de pilotaflevering The Seinfeld Chronicles, omdat haar personage oorspronkelijk niet bedoeld was om deel uit te maken van de serie.

Pas na de eerste aflevering vonden de NBC-executives dat de serie te veel gericht was op mannen en eisten ze dat de makers Larry David en Seinfeld een vrouw aan de cast toevoegden. Voor haar rol als Elaine Benes in Seinfeld werd Louis-Dreyfus zeven keer op rij genomineerd voor een Emmy Award en won deze in 1996.

Na Seinfeld


Na Seinfeld, deed Louis-Dreyfus het wat rustiger aan, maar speelde ze nog steeds in een aantal series. Zo maakte ze verschillende speciale gastoptredens in Curb Your Enthusiasm en speelde ze de hoofdrol in de sitcom Watching Ellie, gemaakt door haar man Brad Hall.Louis-Dreyfus had ook interesse in de rol van Susan Mayer in Desperate Housewives, de rol die uiteindelijk naar Teri Hatcher ging. In plaats daarvan kreeg Louis-Dreyfus een terugkerende gastrol als Maggie Lizer, de bedrieglijke aanklager en liefdesinteresse van Michael Bluth in Arrested Development van 2004 tot 2005.

The New Adventures of Old Christine en Veep


Haar volgende grote rol kwam er in 2006 wanneer ze de hoofdrol van Christine Campbell speelde in The New Adventures of Old Christine. De serie en het concept werden gecreëerd door Kari Lizer, schrijver en producer van Will & Grace, en vertelde het verhaal van Christine Campbell, een alleenstaande moeder die erin slaagt om een fantastische relatie te behouden met haar ex-man terwijl ze een vrouwenfitnesscentrum runt. The New Adventures of Old Christine liep tot 2010 toen het geannuleerd werd na vijf seizoenen.Louis-Dreyfus bleef niet lang zonder rol, want begin 2011 werd aangekondigd dat ze de hoofdrol zou spelen van U.S. Vice President Selina Meyer in de serie Veep. Deze komedieserie liep van 2012 tot 2019 gedurende zeven seizoenen. Veep was een groot succes en Louis-Dreyfus ontving talloze prijzen voor haar rol als Selina Meyer, waaronder zes Emmy Awards en drie SAG Awards.

Een van meest bekroonde actrice


In haar carrière heeft Louis-Dreyfus veel prijzen gewonnen. Zo heeft ze 11 Primetime Emmy Awards ontvangen (acht voor acteren en drie voor produceren), 9 SAG Awards en één Golden Globe Award. Ze kreeg een ster op de Hollywood Walk of Fame in 2010 en werd in 2014 opgenomen in de Television Academy Hall of Fame.

Bekijk op instagram


Haar lijst met onderscheidingen maakt haar een van de meest bekroonde actrices in de Amerikaanse televisiegeschiedenis en ze heeft meer Primetime Emmy Awards en meer SAG Awards ontvangen dan welke andere performer dan ook.

Films


Naast haar optredens in tal van series, heeft Louis-Dreyfus ook in tal van flms gespeeld. Zo had ze een bijrol in Hannah and Her Sisters (1986), National Lampoon's Christmas Vacation (1989), Deconstructing Harry (1997) en You People (2023), en hoofdrollen in Enough Said (2013), Downhill (2020) en You Hurt My Feelings (2023). Haar stemwerk omvat A Bug's Life (1998), Planes (2013) en Onward (2020).Sinds 2021 speelt ze Valentina Allegra de Fontaine in het Marvel Cinematic Universe, een rol die ze speelde in The Falcon and the Winter Soldier, Black Widow (waar ze verschijnt in de post credit-scène) en Black Panther: Wakanda Forever. Ze zal deze rol hernemen in Thunderbolts die gepland staat voor 2025.

Kijken?


Thunderbolts is voorlopig het enige project dat gepland staat waarin Louis-Dreyfus zal spelen. Haar voorlopig laatste project is de film Tuesday, die in augustus 2023 in première ging op het Telluride Filmfestival in de VS en die onlangs uitkwam in de Amerikaanse bioscoop.

Bekijk op instagram


Wil je Louis-Dreyfus zien in Seinfeld? Je kan de serie bekijken op Netflix. Haar andere grote hitserie Veep kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off van 'Power' scoort beter dan de originele serie op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Spin-off van 'Power' scoort beter dan de originele serie op Rotten Tomatoes

Power scoorde 81% op Rotten Tomatoes en de spin-off overtreft dit.

Power Book II: Ghost is een Amerikaanse misdaadserie. Het eerste seizoen verscheen in 2020 en ondertussen kunnen fans al genieten van het vierde seizoen. Welke score krijgt deze serie eigenlijk op Rotten Tomatoes?

De serie is gebaseerd op de misdaadreeks Power van Courtney Kemp, die in 2014 in première ging en zes seizoenen liep.

De spin-off


Power Book II: Ghost is een sequel van Power en ging in 2020 in première. Het derde seizoen kwam in maart 2023 uit en al voordat dit seizoen was uitgezonden, was de serie al vernieuwd voor een vierde en laatste seizoen. Het laatste seizoen is opgedeeld in twee delen.

Op deze manier kan het verhaal van Tariq op een mooie manier worden afgesloten. In Power Book II: Ghost raakt Tariq verstrikt in de moordzaken van de familie Tejada, terwijl hij zijn eigen drugshandel moet combineren met zijn opleiding en liefdesleven.

Rotten Tomatoes


Power heeft een hele goede score van 81% op Rotten Tomatoes, maar Power Book II: Ghost overtreft dit met een score van 84%.Seizoen 4 krijgt zelfs een perfecte score van 100%. Kijker Khalil F schrijft dan op Rotten Tomatoes ook simpelweg: "Dit is hoe je een nieuw seizoen begint".

Apple TV+


Ben je een grote fan van Power en ben je benieuwd naar het verhaal van Tariq of wil je weten hoe Power Book II: Ghoste eindigt? Stream dan de serie op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shōgun': Dit heeft Disney+ voor je in petto: "heel veel chaos"
Series / Nieuws

'Shōgun': Dit heeft Disney+ voor je in petto: "heel veel chaos"

Het eerste seizoen was al behoorlijk duister, maar dat wordt nog een tandje opgeschroefd.

Vorige maand kwam het verrassende nieuws dat acteer-icoon Hiroyuki Sanada een deal had gesloten om terug te keren als Lord Yoshii Toranaga in het tweede seizoen van de veelgeprezen serie Shōgun.

Daarnaast werd ook aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een derde seizoen van de samurai-serie. En dat kwam onverwacht, omdat het eerste seizoen een boek verfilmde dat nooit een vervolg kreeg.

Hoe nu verder?


Door het grote succes van Shōgun wil FX natuurlijk meer. Auteur James Clavell schreef naast Shōgun ook boeken als Tai-Pan, Gai-Jin, King Rat en Noble House, maar die verhalen speelden zich eeuwen later af en bevatten andere personages.

Zelfs de producenten lieten een maand of twee voor de aankondiging van seizoen 2 en 3 weten dat er geen plannen waren voor meer Shōgun. Nu is er echter een schrijversteam samengesteld dat deze zomer begint met het ontwerpen van de verhaallijn.

Onbewandeld pad


In een recent interview met The Hollywood Reporter vertelden bedenkers Justin Marks en Rachel Kondo het volgende over wat we kunnen verwachten van seizoen 2 en 3:"Er is heel veel chaos, maar het is wel creatieve chaos. We gooien momenteel alles tegen de muur, en kijken wat er blijft plakken. Het is opwindend maar ook zenuwslopend, omdat het een geheel nieuw pad is zonder een landkaart. Het wordt in elk geval een stuk duisterder."

Heerlijke serie


In het eerste seizoen zagen we naast Sanada acteurs als Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow en Fumi Nikaido.

Shōgun seizoen 1 kun je nu streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.