Tilda Swinton is favoriet voor nieuwe 'Doctor Who'

Tilda Swinton favoriet voor nieuwe 'Doctor Who'

Andere veelgenoemde namen zijn Ben Whishaw en Olivia Colman.

Zilko Tarici, 17 februari 2017 om 17:26

Tilda Swinton is de topfavoriet om de nieuwe Doctor te spelen in de populaire BBC-serie Doctor Who, althans volgens weddenschapskantoor Ladbrokes. De actrice is het onderwerp van een grote weddenschap die gedurende de laatste 48 uur heel wat inzetten op haar naam heeft opgeleverd.
Swinton was veruit de meest genoemde naam bij gokfanaten, maar ook andere namen werden genoemd: Kris Marshall (Death in Paradise), Olivia Colman (Broadchurch), Maxine Peake (The Village), Ben Whishaw (Spectre en regisseur/acteur Richard Ayoade (The IT Crowd).

In juli 2013 werd een vergelijkbare aankondiging gemaakt door gokbedrijf William Hill, waar uit bleek dat Peter Capaldi de favoriet voor de rol van de Doctor was. Een paar dagen daarna kondigde de BBC indertijd aan dat de acteur daadwerkelijk de rol zou gaan spelen.

Betrokkenen bij de serie geven nu echter wel aan dat showrunner Chris Chibnall pas later dit jaar bekend zal maken wie de nieuwe Doctor is. Deze gekozen acteur/actrice zal naar verwachting te zien zijn in de laatste momenten van de kerstspecial die eind dit jaar wordt uitgezonden.

Bron: Ladbrokes

Lees meer over: Tilda Swinton, Doctor Who, Ben Whishaw, Olivia Colman, Richard Ayoade

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws