search

Ons nieuws van vrijdag 17 februari 2017

Tilda Swinton is favoriet voor nieuwe 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Tilda Swinton is favoriet voor nieuwe 'Doctor Who'

Andere veelgenoemde namen zijn Ben Whishaw en Olivia Colman.

Tilda Swinton is de topfavoriet om de nieuwe Doctor te spelen in de populaire BBC-serie Doctor Who, althans volgens weddenschapskantoor Ladbrokes. De actrice is het onderwerp van een grote weddenschap die gedurende de laatste 48 uur heel wat inzetten op haar naam heeft opgeleverd.

Swinton was veruit de meest genoemde naam bij gokfanaten, maar ook andere namen werden genoemd: Kris Marshall (Death in Paradise), Olivia Colman (Broadchurch), Maxine Peake (The Village), Ben Whishaw (Spectre en regisseur/acteur Richard Ayoade (The IT Crowd).

In juli 2013 werd een vergelijkbare aankondiging gemaakt door gokbedrijf William Hill, waar uit bleek dat Peter Capaldi de favoriet voor de rol van de Doctor was. Een paar dagen daarna kondigde de BBC indertijd aan dat de acteur daadwerkelijk de rol zou gaan spelen.

Betrokkenen bij de serie geven nu echter wel aan dat showrunner Chris Chibnall pas later dit jaar bekend zal maken wie de nieuwe Doctor is. Deze gekozen acteur/actrice zal naar verwachting te zien zijn in de laatste momenten van de kerstspecial die eind dit jaar wordt uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Edgar Ramirez speelt hoofdrol in 'Versace: American Crime Story'
Series / Nieuws

Edgar Ramirez speelt hoofdrol in 'Versace: American Crime Story'

Ook Glee-acteur Darren Criss speelt een rol in de anthology-serie van Ryan Murphy en FX.

Edgar Ramirez (Carlos, Zero Dark Thirty) en Glee-acteur Edward James Olmos zullen de hoofdrollen spelen in Versace: American Crime Story, het derde seizoen van Ryan Murphy's anthology-serie, na het succesvolle eerste seizoen The People vs. O.J. Simpson en het dit jaar te verschijnen tweede seizoen over de gebeurtenissen rondom orkaan Katrina. De opnames van Versace gaan binnenkort al van start, en zowel het tweede als het derde seizoen worden in 2018 uitgezonden door FX.

Het tien afleveringen durende derde seizoen onderzoekt de moord op legendarische mode-ontwerper Gianni Versace (gespeeld door Ramirez) die in juli 1997 plaatsvond. Seriemoordenaar Andrew Cunanan (Criss) zat achter de moord en pleegde acht dagen later zelfmoord, net toen de politie van Miami hem op de hielen zat.

Maureen Orths boek Vulgar Favors zal fungeren als de basis voor het project. Tom Rob Smith (London Spy) zal de scripts van de eerste twee afleveringen schrijven. Murphy ontwikkelt ondertussen ook al een vierde seizoen, dat zal gaan over het Bill Clinton/Monica Lewinsky-schandaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zevende seizoen 'Game of Thrones' grootser dan ooit
Series / Nieuws

Zevende seizoen 'Game of Thrones' grootser dan ooit

Het voelde voor de cast treurig dat de boel bijna voorbij is.

Nog een paar maanden en dan begint het zevende, en op een na laatste, seizoen van HBO-serie Game of Thrones. Steeds meer castleden ronden hun werk voor dit seizoen af en reageren nu tegenover Mashable op het seizoen en wat we ervan mogen verwachten.

Alfie Allen, die Theon Greyjoy speelt, stelt dat het tempo ongeveer hetzelfde gebleven is op de set, maar dat er wel een bepaald gevoel van verdriet hangt. Daar is Liam Cunningham (Davos Seaworth) het mee eens. "Soms is het een beetje vreemd op de set; het is extra werk en voegt een bepaalde spanning toe, die we soms wel kunnen gebruiken. Maar ik ben nooit zo toegewijd aan een baan als nu, en ook niet zo lang. Ik heb een familie en die ga ik heel erg missen."

De acteurs proberen in elk geval niks weg te geven, maar zo vertelde Cunningham: "We weten dat het tot een einde gaat komen, en zonder teveel weg te geven, de boel komt samen." Ook acteur Jacob Anderson, die de rol van Grey Worm speelt, vertelde dat er heel wat zit te komen: "Ik vind het verbazingwekkend hoeveel er in zeven afleveringen past, want dit voelt niet als een normaal seizoen, het voelt veel groter."

Alfie Allen vertelt ook wat fans kunnen verwachten: "Het wordt een gek seizoen. Het zal mensen omver blazen. Het heeft nog steeds hetzelfde thema; personages die elkaar nooit eerder ontmoet hebben, zullen dat nu wel doen. En ze gaan het ditmaal nog veel verder nemen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende seizoen 'American Horror Story' draait om verkiezingen
Series / Nieuws

Volgende seizoen 'American Horror Story' draait om verkiezingen

Donald Trump is eng genoeg voor een eigen seizoen.

American Horror Story gaat in het zevende seizoen iets doen met de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Showrunner en bedenker Ryan Murphy vertelde in een interview met Bravo's Watch What Happens Live dat hij graag een seizoen wil maken rond de verkiezingen.

"Ik heb nog geen titel, maar het seizoen dat we in juni gaan opnemen, zal draaien om de verkiezingen die we net meegemaakt hebben… Ik denk dat veel mensen dat interessant zullen vinden," aldus Murphy. Of er dan ook een rolletje zou komen voor Donald Trump is niet zeker, dat wilde de showrunner niet bevestigen.

Murphy onthulde dat castleden Sarah Paulson en Evan Peters getekend hebben voor het zevende seizoen. Er zouden ook personages uit Freak Show terugkeren. Een later seizoen zou de verhalen van Murder House en Coven samenvoegen. Verder is er nog een geheim seizoen dat Murphy schrijft, en een seizoen met het oceaan-thema waar Murphy onlangs nog naar hintte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander' in september weer verder
Series / Nieuws

'Outlander' in september weer verder

De opnames vinden plaats in Zuid-Afrika.

De opnames van het derde seizoen van Starz-serie Outlander gaan van start. In een video die net online is gezet, namen castleden afscheid van de set in Schotland. De opnames verhuizen voor het derde, in september te verschijnen seizoen, naar Zuid-Afrika. Daar gaan ze gebruik maken van de sets van Black Sails, om daarmee enkele "cruciale zeereis scènes te maken".

Het verhaal van dit derde seizoen laat zien hoe Claira (Caitriona Balfe) de stenen gebruikt om terug te keren naar 1948. Ze is nu zwanger met het kind van Jamie (Sam Heughan) en worstelt met haar plotselinge terugkeer en het effect op haar huwelijk met haar eerste echtgenoot Frank (Tobias Menzies). In de achttiende eeuw lijdt Jamie verder onder de nasleep van de laatste strijd bij de slag om Culloden en het verlies van Claire.

Terwijl de jaren verstrijken, proberen Jamie en Claire een leven op te bouwen, los van elkaar, elk nagezeten door de herinneringen aan hun verloren liefde. De mogelijkheid dat Claire naar Jamie terug kan keren, ademt nieuwe hoop in Claire's hart… en twijfel. Gescheiden door continenten en eeuwen, moeten Claire en Jamie hun weg terug naar elkaar zien te vinden. Zoals altijd wachten hen tegenstand, mysterie en avontuur op het pad van hereniging. De vraag blijft: vinden ze elkaar, of blijven ze de mensen die elkaar verlieten bij de stenen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' krijgt nog eens twee seizoenen
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' krijgt nog eens twee seizoenen

Wederom zou er een flinke salarisverhoging zijn voor de castleden.

Het is lange tijd een open vraag geweest, of CBS The Big Bang Theory wel verlengd zou krijgen. De contracten van de hoofdrolspelers lopen weer af, en de zender werkt aan een spin-off rond een jonge Sheldon. Nu lijkt het erop dat de zender alsnog twee seizoenen gaat bestellen.

The Hollywood Reporter zegt dat er snel een elfde en twaalfde seizoen besteld worden. In de contracten zouden acteurs Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg en Kunal Nayaar zo'n 1 miljoen dollar per aflevering krijgen. Voor die twee seizoenen met elk vierentwintig afleveringen, loopt dat op tot bijna vijftig miljoen dollar per castlid. Ook de acteurs in bijrollen, Melissa Rauch en Mayim Bialik, zouden een flinke salarisverhoging krijgen.

Het twaalfde seizoen zou volgens THR niet eens gezien worden als het einde van de serie. De prequel blijft in ontwikkeling, met een script van Chuck Lorre en onder showrunner Steve Molaro. De acteur voor de hoofdrol is al gecast.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.