Jim Broadbent onthult personage 'Game of Thrones'

Jim Broadbent onthult personage GoT

Let op: lezen op eigen risico.

Jim Pedd, 8 maart 2017 12:23

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vorig jaar werd acteur Jim Broadbent toegevoegd in een belangrijke rol in HBO-hit Game of Thrones. Nu is bekend welke rol de Brit, die vooral bekend is om zijn werk in films als Harry Potter en Bridget Jones, hij gaat spelen. Tijdens een interview met de site ScreenCrush liet hij weten wie hij speelt.
“Ik ben een maester, een archmaester. Ik speel een oude professor,” aldus de acteur. Hij zou in maar liefst vijf van de zeven afleveringen te zien zijn: “Ik heb vijf afleveringen opgenomen. Er is min of meer een grote scène per aflevering.” En daarnaast liet hij weten die scènes te delen met John Bradleys Sam Tarley.

De kijker van de show zal het weinig zeggen, maar fans van de boeken van schrijver George R.R. Martin zullen weten dat het dan waarschijnlijk gaat om een Arcmaester die Sam les zal geven. In het boek vertelt Sam tegen de beste man dat de White Walkers terugkomen en spreekt dan met Maester Marwyn. Die laatste reisde jaren door de Zeven Koninkrijken en weet alles van magie. Daarop besluit hij op zoek te gaan naar Daenerys (Emilia Clarke). De verwachting is dat een dergelijke rol ook voor hem weggelegd is in de serie, al is er natuurlijk nog geen bevestiging.

Op de vraag of zijn personage een ontmoeting heeft met Dany antwoordde Broadbent als volgt: “Ik mocht geen scènes op locatie opnemen.” En hij zal ook niet te zien zijn in een grote veldslag. Wellicht dat hij eind seizoen 7 op zoek gaat naar Dany, al is dat natuurlijk speculatie. Naar het schijnt is de show in juli weer te zien.

Bron: Screencrush

Lees meer over: Jim Broadbent, Game of Thrones, HBO, Acteur, Personage, John Bradley, Emilia CLarke

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws