search
John Cleese keert terug naar tv met komische miniserie 'Edith'
Series / Nieuws

John Cleese keert terug naar tv met komische miniserie 'Edith'

Het betreft zijn eerste hoofdrol in een BBC-comedy sinds Fawlty Towers.

John Cleese zal voor het eerst sinds zijn formidabele rol als Basil Fawlty in Fawlty Towers (1975) een hoofdrol spelen in een komische serie voor BBC. Het betreft de nieuwe zesdelige miniserie Edith.


Edith werd bedacht en geschreven door Brazil-scenarist Charles McKeown en gaat over een weduwe (Alison Steadman) die dagelijks wordt bezocht haar oude minnaar Phil (Cleese), die in het huis tegenover dat van haar woont. Wanneer Phil Edith eindelijk weet te overtuigen om met haar te trouwen, staat Ediths 50 jaar oude zoon (Jason Watkins) plots voor de deur en kondigt aan dat hij zijn baan en gezin heeft verloren. Nu deze zoon bij Edith moet intrekken, worden de trouwplannen van Edith en Phil in de koelkast gezet.

Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in Edith ook rollen weggelegd voor Jessica Hynes, Anne Reid, Rosie Cavaliero, James Cosmo en Peter Egan. Moira Williams en Chris Sussman zullen dienst doen als uitvoerend producenten van de miniserie en Sandy Johnson zal alle zes afleveringen regisseren. Cleese en Steadman speelden eerder een koppel in de film Clockwise uit 1986.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen