Donald Glover maakt animatieserie 'Deadpool'

De Merc with a Mouth komt naar FXX.

Jim Pedd, 12-05-2017 08:00

FXX heeft vandaag aangekondigd dat Marvel Television en FX Productions gaan werken aan een nog onbetitelde serie rond Deadpool. Het moet een volwassen actiekomedie worden, waarvan het eerste seizoen tien afleveringen krijgt. Donald Glover, Golden Globe-winnaar met Atlanta, is samen met Stephen Glover de showrunner.
De serie wordt geproduceerd door Jeph Loeb en Jim Chory, en zal in 2018 in première gaan. Nick Grant, hoofd programming bij FX, vertelt het volgende over de serie: "Donald Glover is een ongelofelijk getalenteerd en veelzijdig kunstenaar, die de nog onbetitelde Marvel-serie rond Deadpool tot leven zal brengen, met dezelfde intense en bijzondere visie die hij toonde bij Atlanta. Met het succes van Legion, kijken we ernaar uit weer samen te werken met Marvel Television om een gedurfde en geheel originele serie te mogen maken."

Jeph Loeb voegde daaraan toe: "Hoe leuk zal dit worden? Deadpool, Donald en FX -een perfecte match voor de Merc with the Mouth! We zijn blij dat onze relatie met FX begon met Legion en voortduurt met wat een baanbrekende serie zal worden in volwassen animatie."

Het personage Deadpool debuteerde in 1991 en is een van de populairste Marvel-helden die er zijn. In de X-Men films wordt hij gespeeld door Ryan Reynolds, voor wie er in 2018 een vervolg verschijnt.

Lees meer over: Deadpool, Marvel, FXX, Donald Glover, Stephen Glover, Legion, Jeph Loeb, Jim Chory, Ryan Reynolds

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in