Dvd-recensie: 'Marseille' seizoen 1

Dvd-recensie: 'Marseille' seizoen 1

De Franse variant van House of Cards!

Jim Pedd, 17 mei 2017 om 11:02

Bedenkers: Dan Franck | Cast: Gérard Depardieu (Robert Taro), Benoît Magimel (Lucas Barres), Géraldine Pailhas (Rachel Taro), Stéphane Caillard (Julia Taro), Nadia Farès (Vanessa d’Abrantes) e.a. | Jaren: 2016 - heden | Zender: Netflix
Met de grote internationale uitbreiding van Netflix, kwamen er voor talloze makers van series en films wereldwijd nieuwe kansen. Zo ook voor Dan Franck, die kwam met het idee voor een Franse versie van House of Cards, Marseille genaamd. De show is nu in Nederland op Dvd verkrijgbaar.

Als Marseille begint, besluit de charismatische burgemeester van de stad, Robert Taro, na 25 jaar met pensioen te gaan om meer tijd aan zijn familie te besteden. Hij wil het roer overdragen aan zijn protegé Lucas Barres, een ambitieuze jongeman. Maar wanneer blijkt dat beide mannen totaal iets anders voor de stad Marseille willen komen de heren lijnrecht tegenover elkaar te staan. In de aankomende verkiezingen zetten de heren alles op alles in de strijd om stemmen van de kiezers te winnen.

Synopsissen per aflevering zijn ook vrijgegeven:
1. 20 Years - Terwijl de burgemeester van Marseille steun verwerft voor een controversieel casinoproject, zet zijn protegé zich schrap voor een gewaagde sprong.

2. Straw Man - Terwijl Barrès en Taro hun strategieën bezien, wordt de stad opgeschrikt door een gruwelijke daad. Rachel probeert erachter te komen wat haar man verbergt.

3. Crocodile - Taro zoekt een nieuwe ingang tot de race, maar raakt geagiteerd door een aantal mysterieuze boodschappen. Rachel heeft moeite om haar nieuwe toekomst te accepteren.

4. Intox (Brainwashing) - Nu de partij overhoop ligt, gaat Barrès nog agressiever in de aanval. Taro ontdekt iets schokkends over het verleden van zijn vijand.

5. Face-off - Als haar vader twijfels krijgt over de campagne, spreekt Julia Lucas aan. Eric is jaloers en probeert Sélim tegen te werken.

6. Liberty, Equality, without Pity - Een anoniem e-mailbericht creëert spanning tussen Robert en Rachel. Julia bedenkt een slimme campagnestrategie terwijl Farid de stemprocedure probeert te manipuleren

7. Voted - Tegen de tijd van de eindstemming zijn de campagnes door wispelturige loyaliteit en kwalijke ontwikkelingen tot wankelen gebracht

8. The Final Battle - Tijdens de discussie zorgt een knappe dame voor ophef in de race. Intussen bezoekt Julia de gevangenis om een oud verborgen verhaal aan het licht te brengen

Kijkcijfers zijn natuurlijk niet bekend. Netflix geeft die immers nooit vrij, maar het feit dat er een tweede seizoen besteld is, is in elk geval indicatief voor de prestaties: die zullen goed zijn. Ook de ontvangst van de Franse House of Cards, overigens de eerste grote Europese productie van Netflix, is goed. Zo lezen we in The Guardian dat de serie zijn fouten heeft, maar zeker niet zonder charmes zit, net als de stad uit de naam en zijn hoofdrolspeler. Kortom: meer dan het kijken waard.


Dvd: Marseille seizoen 1 | Duur: 326 minuten | Release: mei 2017 | Video: 16:9 | Audio: Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-717662573179 | Met dank aan: Source1 Media

De uitgave wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop zien we een sfeervolle poster met daarop alle hoofdpersonen. Maak je de hoes open, tref je twee schijven aan, eentje links en eentje rechts. Dat ziet er mooi uit, en aangevuld met uitgebreide synopsissen per aflevering, is het een goede uitgave.

Beeld & Audio
Als er iets is waar deze serie wel in slaagt, is het sfeervol in beeld brengen van de stad Marseille. Dat gebeurt met veel oog voor detail en schetst een fijn beeld. Daar er is gekozen voor een Dvd-uitgave, zijn de beelden niet haarscherp, maar wel gedetailleerd genoeg. Verder klinkt de audio ook goed; er is een mooie balans tussen dialoog en ondersteunende muziek. Een genot om naar te kijken dus.

Toekomst
Marseille krijgt een tweede seizoen. Dat kondigde men direct na dat het eerste seizoen te zien was aan. De tweede reeks wordt sinds 18 april opgenomen en moet later dit jaar nog te zien zijn.

Lees meer over: Netflix, Marseille, House of Cards, Dan Franck, Gerard Depardieu, Benoit Magimel, Geraldine Pailhas, Stephane Caillard, Nadia Fares, Dvd, Recensie, Bluray, Review

Populair nieuws