search

Ons nieuws van woensdag 17 mei 2017

Officiële foto 'Star Trek: Discovery'!
Series / Foto's

Officiële foto 'Star Trek: Discovery'!

Met onder meer Michelle Yeoh.

CBS heeft de allereerste foto vrijgegeven voor de nieuwe Star Trek-serie Star Trek: Discovery. De serie verschijnt nog dit jaar, via CBS All Access in de States en via Netflix in de rest van de wereld.

De eerste still uit Discovery toont ons Sonequa Martin-Green (The Walking Dead) als eerste officier Michael Burnham en Michelle Yeoh (Marco Polo) als kapitein Philippa Georgiou.

Maar Star Trek zal Star Trek niet zijn als er nog veel personages aan boord zijn. Dit zijn onder meer Jason Isaacs als Captain Lorca, Doug Jones als wetenschappelijk expert Saru, Anthony Rapp als wetenschappelijk expert Stamets, Terry Serpico als Starfleet admiraal Anderson, Maulik Pancholy als de medische officier Nambue, Sam Vartholomeos als junior Starfleet-officier Connor, Mary Wiseman als kadet Tilly, James Frain als Spocks vader Sarek, Chris Obi als Klingon-leider T'Kuvma, Mary Chieffo als Klingon-commandant L'Rell, Shazad Latif als lieutenant Tyler, Rekha Sharma als commendant Landry, Kenneth Mitchell als Kol, Clare McConnell als Dennas, Damon Runyan als Ujilli en Rainn Wilson als Harry Mudd.

Onder meer Alex Kurtzman, Bryan Fuller en Akiva Goldsman zijn de uitvoerend producenten. Discovery lijkt in mei te gaan debuteren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daveed Diggs speelt hoofdrol in TNT-serie 'Snowpiercer'
Series / Nieuws

Daveed Diggs speelt hoofdrol in TNT-serie 'Snowpiercer'

Gebaseerd op de gelijknamige film van Bong Joon Ho uit 2013.

Tony Award-winnaar en voormalig Hamilton-acteur Daveed Diggs zal de hoofdrol spelen in de pilot-aflevering van TNT-serie Snowpiercer. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 en de gelijknamige graphic novels. Diggs zal de rol spelen van layton Well, een gevangene die elke dag weer moet zien te overleven aan het einde van de ingenieuze trein uit de titel. Well is een echte eenling, die zijn dagen doorbrengt door te snuiven aan de drug Chronole en het verzorgen van zijn kooi vol met ratten. Al snel blijkt echter dat hij deel moet nemen aan een strijd die het leven in de trein totaal moet veranderen.

Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson zal de pilot regisseren en vervolgens dienst doen als uitvoerend producent van de serie. Het betreft een productie van Tomorrow Studios en Turners Studio T. Snowpiercer wordt geproduceerd door scenarist/showrunner Josh Friedman (Avatar 4, Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

De hoofdrollen in de filmversie werden gespeeld door Chris Evans, Octavia Spencer, Tilda Swinton, Ed Harris en wijlen John Hurt. Het is nog onbekend wanneer de serie uitgezonden moet worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix serie 'The Witcher' in ontwikkeling
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix serie 'The Witcher' in ontwikkeling

De serie wordt gebaseerd op de fantasy saga van Andrzej Sapkowski.

Geoffrey Ketels

Netflix heeft bekend gemaakt dat het een order heeft geplaatst voor een gloednieuwe serie die wordt gebaseerd op de 'The Witcher' fantasy saga van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

Wie de acht 'The Witcher' boeken van Andrzej Sapkowski heeft gelezen zal ongetwijfeld wel nog weten dat ze draaien rond 'witchers' die op jonge leeftijd bovennatuurlijke talenten ontwikkelen waarmee ze het kunnen opnemen tegen allerhande, dodelijke monsters. Dat de boeken uiteindelijk dienst zullen doen als basis voor een serie lijkt niet zo vreemd. In de late jaren '80 en de vroege jaren '90 kwam er ook reeds een populaire video game franchise van uit. De boeken zelf zijn bovendien in zomaar even 20 verschillende talen vertaald.

De executive producers van de serie worden Sean Daniel (The Mummy) en Jason Brown (The Expanse). Ook Tomek Baginski (The Fallen Art) en Jarek Sawko (Another Day of Life) zijn bij het project betrokken. Wat zijn jouw verwachtingen voor deze gloednieuwe Netflix serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grey's Anatomy krijgt een tweede spinoff
Series / Nieuws

Grey's Anatomy krijgt een tweede spinoff

Er zullen heel wat brandjes moeten worden geblust...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

ABC heeft een 'straight-to-series' order geplaatst voor een tweede Grey's Anatomy spinoff. Deze tweede spinoff zou draaien om een groep van heldhaftige brandweermannen. Stacy McKee is aangesteld als showrunner.

Het nieuwe drama zal zich net als Grey's Anatomy afspelen in Seattle en draait dus om een groep van brandweermannen. ABC heeft ook te kennen gegeven dat de eerste aflevering een zogenaamde 'planted episode' zal vormen van Grey's Anatomy. Om welke aflevering het precies zou gaan is nog niet bekend. Wel is geweten dat er zich in de finale aflevering van het dertiende seizoen van Grey's Anatomy een explosie voordoet in het ziekenhuis. Wellicht zal dit er dan toch wel iets mee te maken hebben.

Het is niet de eerste keer dat er een spinoff verschijnt van Grey's Anatomy. Eerder realiseerden Shonda Rhimes en Betsy Beers immers ook al Private Practice. Deze spinoff draaide rond Kate Walsh's personage Addison en hield het uiteindelijk zes seizoenen vol. Rhimes en Beers zijn tevens aangesteld als executive producers voor de tweede spinoff. Welke titel deze zal hebben is vooralsnog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Marseille' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Marseille' seizoen 1

De Franse variant van House of Cards!

Bedenkers: Dan Franck | Cast: Gérard Depardieu (Robert Taro), Benoît Magimel (Lucas Barres), Géraldine Pailhas (Rachel Taro), Stéphane Caillard (Julia Taro), Nadia Farès (Vanessa d'Abrantes) e.a. | Jaren: 2016 - heden | Zender: Netflix

Met de grote internationale uitbreiding van Netflix, kwamen er voor talloze makers van series en films wereldwijd nieuwe kansen. Zo ook voor Dan Franck, die kwam met het idee voor een Franse versie van House of Cards, Marseille genaamd. De show is nu in Nederland op Dvd verkrijgbaar.

Als Marseille begint, besluit de charismatische burgemeester van de stad, Robert Taro, na 25 jaar met pensioen te gaan om meer tijd aan zijn familie te besteden. Hij wil het roer overdragen aan zijn protegé Lucas Barres, een ambitieuze jongeman. Maar wanneer blijkt dat beide mannen totaal iets anders voor de stad Marseille willen komen de heren lijnrecht tegenover elkaar te staan. In de aankomende verkiezingen zetten de heren alles op alles in de strijd om stemmen van de kiezers te winnen.

Synopsissen per aflevering zijn ook vrijgegeven:
1. 20 Years - Terwijl de burgemeester van Marseille steun verwerft voor een controversieel casinoproject, zet zijn protegé zich schrap voor een gewaagde sprong.

2. Straw Man - Terwijl Barrès en Taro hun strategieën bezien, wordt de stad opgeschrikt door een gruwelijke daad. Rachel probeert erachter te komen wat haar man verbergt.

3. Crocodile - Taro zoekt een nieuwe ingang tot de race, maar raakt geagiteerd door een aantal mysterieuze boodschappen. Rachel heeft moeite om haar nieuwe toekomst te accepteren.

4. Intox (Brainwashing) - Nu de partij overhoop ligt, gaat Barrès nog agressiever in de aanval. Taro ontdekt iets schokkends over het verleden van zijn vijand.

5. Face-off - Als haar vader twijfels krijgt over de campagne, spreekt Julia Lucas aan. Eric is jaloers en probeert Sélim tegen te werken.

6. Liberty, Equality, without Pity - Een anoniem e-mailbericht creëert spanning tussen Robert en Rachel. Julia bedenkt een slimme campagnestrategie terwijl Farid de stemprocedure probeert te manipuleren

7. Voted - Tegen de tijd van de eindstemming zijn de campagnes door wispelturige loyaliteit en kwalijke ontwikkelingen tot wankelen gebracht

8. The Final Battle - Tijdens de discussie zorgt een knappe dame voor ophef in de race. Intussen bezoekt Julia de gevangenis om een oud verborgen verhaal aan het licht te brengen

Kijkcijfers zijn natuurlijk niet bekend. Netflix geeft die immers nooit vrij, maar het feit dat er een tweede seizoen besteld is, is in elk geval indicatief voor de prestaties: die zullen goed zijn. Ook de ontvangst van de Franse House of Cards, overigens de eerste grote Europese productie van Netflix, is goed. Zo lezen we in The Guardian dat de serie zijn fouten heeft, maar zeker niet zonder charmes zit, net als de stad uit de naam en zijn hoofdrolspeler. Kortom: meer dan het kijken waard.



Dvd: Marseille seizoen 1 | Duur: 326 minuten | Release: mei 2017 | Video: 16:9 | Audio: Frans Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 8-717662573179 | Met dank aan: Source1 Media

De uitgave wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop zien we een sfeervolle poster met daarop alle hoofdpersonen. Maak je de hoes open, tref je twee schijven aan, eentje links en eentje rechts. Dat ziet er mooi uit, en aangevuld met uitgebreide synopsissen per aflevering, is het een goede uitgave.

Beeld & Audio
Als er iets is waar deze serie wel in slaagt, is het sfeervol in beeld brengen van de stad Marseille. Dat gebeurt met veel oog voor detail en schetst een fijn beeld. Daar er is gekozen voor een Dvd-uitgave, zijn de beelden niet haarscherp, maar wel gedetailleerd genoeg. Verder klinkt de audio ook goed; er is een mooie balans tussen dialoog en ondersteunende muziek. Een genot om naar te kijken dus.

Toekomst
Marseille krijgt een tweede seizoen. Dat kondigde men direct na dat het eerste seizoen te zien was aan. De tweede reeks wordt sinds 18 april opgenomen en moet later dit jaar nog te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende synopsis 'The Gifted'
Series / Nieuws

Onthullende synopsis 'The Gifted'

De X-Men serie is later dit jaar te zien.

Er is een gloednieuwe, onthullende synopsis vrijgegeven voor FOX-serie The Gifted. De X-Men serie laat zien dat er een heleboel staat te gebeuren in de serie, waaronder zaken met de Sentinels. Hier de zeer uitgebreide synopsis:

"Reed en Caitlin zijn twee doodnormale ouders, wiens levens in de war worden geschopt als ze erachter komen dat hun kinderen over mutantenkrachten beschikken. Tieners Lauren en Andy zijn allebei betrokken bij een incident op hun middelbare school, waarbij hun gemeenschappelijke krachten aan de wereld onthuld worden.

Hun ouders worden daarop gedwongen hun oude levens achter zich te laten, om hun kinderen te kunnen beschermen. Het Strucker-gezin gaat op de vlucht van een regeringsagentschap, de Sentinel Services, waar Agent Jace Tuner onder valt. Hij is eraan toegewijd de rest van de bevolking te beschermen tegen mutanten. En de zaken worden nog ingewikkelder gemaakt door het feit dat Reed een openbaar aanklager is in het kantoor dat achter mutanten aanzit, waarin ook de reden ligt waarom zijn kinderen hun krachten zolang voor hem verborgen hadden.

Maar met zijn familie op de vlucht, ligt hun enige hoop in de vorm van en ondergronds netwerk dat mutanten in de problemen helpt. En het zit vol met mutanten die elk zo hun eigen problemen hebben."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Luke Hemsworth bevestigt terugkeer in 'Westworld'
Series / Nieuws

Luke Hemsworth bevestigt terugkeer in 'Westworld'

En wat heeft hij te vertellen over het volgende seizoen?

Er is vrijwel niets bekend over het tweede seizoen van Westworld. Natuurlijk kunnen we er vanuit gaan dat een groot aantal personages terugkeert. Nu is er bijvoorbeeld Luke Hemsworth die zegt dat zijn personage - Ashley Stubbs - terugkeert voor het tweede seizoen.

Tijdens een interview met The Huffington Post liet hij dat weten. Hij ging onder meer in op de verwachtingen die we mogen hebben van dit tweede seizoen.

Gaat het goed met Stubbs?
"Fysiek gezien? Prima. Het gaat goed met hem, hij heeft gewoon even rust."

Wat kunnen we in seizoen 2 verwachten?
"Het wordt een stapje groter, niet waar? Het wordt complexer. Als er ruimte voor is, wordt de productiewaarde groter, al weet ik niet hoe ze dat gaan doen, maar ik weet zeker dat het gaat gebeuren."


Ook erkende hij dat de verdwijning van zijn personage en Elsie (Shannon Woodward) gelinkt gaat zijn.

Wat denk je van de theorie dat Elsie nog leeft, en jouw personage, Stubbs, het park in gelokt heeft om haar te helpen?
"Ik zou het geweldig vinden om dat te zien. Ja, ik hoop dat wat ik ga doen, Elsie redden is, en dat we door het park mogen rennen en wat echte western-kleren mogen dragen. Dat zou leuk zijn."


In 2018 keert de serie weer terug op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.