Showrunner 'Unbreakable Kimmy Schmidt' over DIE Netflix-crossover

Showrunner Kimmy Schmidt over Netflix-crossover

Fans kregen iets heel speciaals te zien...

Door onze nieuwsredactie, 23 mei 2017 08:00

De wereld van Unbreakable Kimmy Schmidt is een vrij aparte. Onlangs ging het derde seizoen in zijn geheel in première op Netflix en daarin zit een opmerkelijke cameo. Let op, want dit bericht zit vol spoilers. Alleen verder lezen op eigen risico dus.

In de vijfde aflevering van het seizoen wordt Gretchen (Lauren Adams) naar een behoorlijk bekende gevangenis gebracht: Litchfield. Daar ontmoet ze Black Cindy (Adrienne C. Moore), een van de personages van Netflix-serie Orange is the New Black. Producent Robert Carlock legt uit hoe de crossover tot stand kon komen.

De beelden van Black Cindy zijn hergebruikt van OitNB en was oorspronkelijk bedacht als een manier om geld te besparen. “We mailden Jenji Kohan om te vragen of het OK zou zijn als Gretchen naar die gevangenis zou gaan. En toen vroegen we haar of het ook goed zou zijn als een van de personages te zien zou zijn om het heel echt te maken. Het leek ons heel leuk en dat vond Jenji prima.”

Bron: EW

Lees meer over: Unbreakable Kimmy Schmidt, Netflix, Crossover, Robert Carlock, Jenji Kohan, Lauren Adams, Orange is the New Black, Adrienne C Moore

Informatie over de serie: Unbreakable Kimmy Schmidt

Populair nieuws