Aparte featurette 'Game of Thrones' S7

En welk record braken de makers?

Jim Pedd, 8 juni 2017 08:00

Er is een featurette vrijgegeven die wat details over het nieuwe seizoen van HBO’s Game of Thrones onthuld. Hierin wordt uitgebreid ingegaan op de kostuums voor de serie, en hoe ze bepaalde gebeurtenissen reflecteren. Er blijkt nogal wat in te zitten en dat maakt het een bijzondere featurette om naar te kijken. Natuurlijk biedt de featurette ook wat nieuwe beelden van het zevende seizoen, waarvan we er op een trailer na nog niet zoveel gezien hebben.
Afgezien van die video, die je onderaan dit bericht kan bekijken, is er nog een bizar record gevestigd. Entertainment Weekly meldt dat de makers probeerden de serie in het Guinness Book of World Records te krijgen om het hoogste aantal stuntmannen dat tegelijk in brand gezet werd.

Emmy-winnend stunt coördinator Rowley Irlam: “Na één bepaalde scène waren er 73 brandwonden, op zichzelf al een record. Geen film of tv-serie heeft dat ooit in een complete serie gedaan, laat staan in één scène. We hebben ook 20 mensen tegelijk in brand gezet, wat eveneens een record is. Ik meen dat Saving Private Ryan er 13 op een strand had en dat ze in Braveheart 18 mensen deels in brand hadden gezet. Maar door onze aanvallende dieren, hebben we de vrijheid om daarmee te spelen.”

Hij benadrukt ook hoeveel moeite er in zit om het zo echt mogelijk te laten lijken. “We proberen te bedenken hoe we het zo echt mogelijk kunnen laten lijken voor de kijker. We doen het op meerdere manieren, zodat je hopelijk door het vuur kijkt en een mens in de laatste momenten van zijn leven ziet. We proberen heel hard het als een oorlogsslachtoffer te laten voelen.”

Vanaf 16 juli is de HBO-serie weer te zien.


Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Franchise, Record, David Benioff, DB Weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws