search

Ons nieuws van donderdag 8 juni 2017

FX-serie 'Taboo' met Tom Hardy krijgt in totaal drie seizoenen
Series / Nieuws

FX-serie 'Taboo' met Tom Hardy krijgt in totaal drie seizoenen

Bedenker Steven Knight liet dit onlangs los tijdens een interview.

Steven Knight, scenarist van Eastern Promises en bedenker van Peaky Blinders, heeft bevestigd dat FX-serie Taboo met Tom Hardy in totaal 'slechts' drie seizoenen zal krijgen. Taboo was aan het begin van 2017 een van de meest naar uitgekeken series, maar kon rekenen op goede, maar niet jubelende kritieken. Ondanks de acht afleveringen werd de serie door velen beschouwd als te langzaam in tempo.

Ondanks die laatste kritiek deed de serie het goed genoeg om een tweede seizoen (in 2018) te garanderen. Tijdens een interview met de Huffington Post UK liet Knight weten welke richting Taboo opgaat:

"Ik voel aan alles dat de film uit drie delen (seizoenen) zal bestaan. Het eerste deel was 'de ontsnapping'. Het tweede deel wordt 'de reis' en het derde deel 'de aankomst'. Daarna is het klaar. Het is denk ik niet het verhaal wat de kijkers zullen verwachten, maar ik hoop wel dat ze ervan zullen genieten."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
2e seizoen 'Stranger Things' terughoudend met monsters
Series / Nieuws

2e seizoen 'Stranger Things' terughoudend met monsters

Verwacht dus niet meteen een duidelijke blik op elk monster.

De afgelopen tijd hebben we meerdere dingen gehoord over het tweede seizoen van Netflix-hit Stranger Things. Er zouden veel grotere monsters en engere wezens in te zien zijn, die de Demogorgon zouden doen verbleken. Nu blijkt dat de serie een andere aanpak gaat hanteren van de monsters dan het eerste seizoen.

Ross Duffer: "Het punt is om niet iedereen te geven wat ze denken dat ze willen. Want ik denk niet dat ze echt weten wat ze willen. De monsters verbergen kan veel effectiever zijn dan ze zien, terughoudendheid kan iets goeds zijn. Ik kan er niet teveel over vertellen, maar ze zijn wel erg cool."

Kortom: ondanks dat we - zoals in de trailer al bleek - veel grotere monsters mogen verwachten, moeten we ook onthouden dat de serie ze niet meteen laat zien. In plaats daarvan is er een grote mate van terughoudendheid, waarbij onthullingen mogelijk lang op zich kunnen laten wachten.

Het tweede seizoen van Stranger Things is vanaf 31 oktober te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Misfits'-remake vindt hoofdrolspelers
Series / Nieuws

'Misfits'-remake vindt hoofdrolspelers

En er is een pilot besteld voor de Amerikaanse versie van de Britse serie.

Britse series die een Amerikaanse remake krijgen: het komt wel vaker voor. Zo ook met de serie Misfits, waarvan nu een pilot besteld is, evenals de cast onthuld. Deadline meldt dat de volgende acteurs de hoofdrollen spelen: Ashleigh LaThrop, Tre Hall, Allie MacDonald en Jake Cannavale. Showrunner is iZombie-alumnus Diane Ruggiero-Wright.

Over de rolverdeling is verder ook al wat bekend: "LaThrop zal Alicia spelen, een verwend feestbeest uit de middenklasse met maar drie doelen in haar leven: plezier maken, er goed uitzien en veel seks hebben. Hall speelt Curtis, een getalenteerde en arrogante footballspeler met een veelbelovende carrière in het verschiet, die eraan gewend is alles te krijgen wat hij wil. MacDonald speelt de harde en trashy Kelly, die slim is en tegelijk een opgewonden standje, die de neiging heeft mensen snel in elkaar te slaan. Cannavale speelt Nathan, een bedrieger en dief die zichzelf veel te aantrekkelijk, slim en potentievol vindt."

De oorspronkelijke serie draaide om een groepje jeugddelinquenten die superkrachten kregen na een vreemde elektrische storm. De show liep vijf seizoenen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aparte featurette 'Game of Thrones' S7
Series / Video/clip/featurette

Aparte featurette 'Game of Thrones' S7

En welk record braken de makers?

Er is een featurette vrijgegeven die wat details over het nieuwe seizoen van HBO's Game of Thrones onthuld. Hierin wordt uitgebreid ingegaan op de kostuums voor de serie, en hoe ze bepaalde gebeurtenissen reflecteren. Er blijkt nogal wat in te zitten en dat maakt het een bijzondere featurette om naar te kijken. Natuurlijk biedt de featurette ook wat nieuwe beelden van het zevende seizoen, waarvan we er op een trailer na nog niet zoveel gezien hebben.

Afgezien van die video, die je onderaan dit bericht kan bekijken, is er nog een bizar record gevestigd. Entertainment Weekly meldt dat de makers probeerden de serie in het Guinness Book of World Records te krijgen om het hoogste aantal stuntmannen dat tegelijk in brand gezet werd.

Emmy-winnend stunt coördinator Rowley Irlam: "Na één bepaalde scène waren er 73 brandwonden, op zichzelf al een record. Geen film of tv-serie heeft dat ooit in een complete serie gedaan, laat staan in één scène. We hebben ook 20 mensen tegelijk in brand gezet, wat eveneens een record is. Ik meen dat Saving Private Ryan er 13 op een strand had en dat ze in Braveheart 18 mensen deels in brand hadden gezet. Maar door onze aanvallende dieren, hebben we de vrijheid om daarmee te spelen."

Hij benadrukt ook hoeveel moeite er in zit om het zo echt mogelijk te laten lijken. "We proberen te bedenken hoe we het zo echt mogelijk kunnen laten lijken voor de kijker. We doen het op meerdere manieren, zodat je hopelijk door het vuur kijkt en een mens in de laatste momenten van zijn leven ziet. We proberen heel hard het als een oorlogsslachtoffer te laten voelen."

Vanaf 16 juli is de HBO-serie weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.