'It'-regisseur ingehuurd voor pilot-aflevering 'Locke and Key'

'It'-regisseur maakt 'Locke and Key'

Hij neemt het stokje over van Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson.

Zilko Tarici, 17 juli 2017 om 12:30

Andy Muschietti, regisseur van horrorfilm Mama en de later dit jaar te verschijnen Stephen King-boekverfilming It, zal de pilot-aflevering regisseren van Hulu-serie Locke and Key. Muschietti vervangt hiermee Sinister- en Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson. Het betreft een verfilming van Joe Hills (zoon van Stephen King) gelijknamige stripreeks. Derrickson moest het project verlaten omdat hij druk in de weer is met de pilot-aflevering van TNT-serie Snowpiercer.
Locke and Key gaat over drie kinderen die terugkeren naar hun familiehuis in Massachusetts na de gruwelijke dood van hun vader. Wanneer ze daar arriveren, ontdekken ze een aantal magische sleutels waardoor ze speciale krachten krijgen en vreemde deuren kunnen openen. Helaas voor hen zijn ze niet de enigen die uit zijn in deze mysterieuze artefacten. Er is namelijk een bovennatuurlijke kracht die de sleutels wil hebben om de meest verschrikkelijke deur van alle openen.

Fox probeerde in 2010 nog de strip te verfilmen als een serie met Mark Romanek (Never Let Me Go) als regisseur. Het kwam toen niet verder dan een pilot-aflevering. Carlton Cuse zal dienst doen als showrunner. Muschietti is verder ook losjes verbonden als regisseur aan gameverfilming Shadow of the Colossus.


Bron: Deadline

Lees meer over: It, Andy Muschietti, Scott Derrickson, Locke and Key, Doctor Strange

Populair nieuws