search

Ons nieuws van maandag 17 juli 2017

'It'-regisseur ingehuurd voor pilot-aflevering 'Locke and Key'
Series / Nieuws

'It'-regisseur ingehuurd voor pilot-aflevering 'Locke and Key'

Hij neemt het stokje over van Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson.

Andy Muschietti, regisseur van horrorfilm Mama en de later dit jaar te verschijnen Stephen King-boekverfilming It, zal de pilot-aflevering regisseren van Hulu-serie Locke and Key. Muschietti vervangt hiermee Sinister- en Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson. Het betreft een verfilming van Joe Hills (zoon van Stephen King) gelijknamige stripreeks. Derrickson moest het project verlaten omdat hij druk in de weer is met de pilot-aflevering van TNT-serie Snowpiercer.

Locke and Key gaat over drie kinderen die terugkeren naar hun familiehuis in Massachusetts na de gruwelijke dood van hun vader. Wanneer ze daar arriveren, ontdekken ze een aantal magische sleutels waardoor ze speciale krachten krijgen en vreemde deuren kunnen openen. Helaas voor hen zijn ze niet de enigen die uit zijn in deze mysterieuze artefacten. Er is namelijk een bovennatuurlijke kracht die de sleutels wil hebben om de meest verschrikkelijke deur van alle openen.

Fox probeerde in 2010 nog de strip te verfilmen als een serie met Mark Romanek (Never Let Me Go) als regisseur. Het kwam toen niet verder dan een pilot-aflevering. Carlton Cuse zal dienst doen als showrunner. Muschietti is verder ook losjes verbonden als regisseur aan gameverfilming Shadow of the Colossus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Idris Elba ook in 'The Dark Tower'-serie
Series / Nieuws

Idris Elba ook in 'The Dark Tower'-serie

Hij is overal Roland Deschain.

Het is nog een maand wachten tot The Dark Tower in de bioscoop draait en voor veel fans zal de vraag nog altijd bestaan, of er ook echt een serie komt. Tijdens een interview met Deadline vertelde Akiva Goldsman van wel. Hij zegt dat het er ook op lijkt dat acteur Idris Elba net als in de film ook in de serie de rol van Roland Deschain speelt.

"De eerste aflevering van de serie is nu geschreven en we hopen Ron [Howard]s oorspronkelijke idee om platformen te mengen," aldus Goldsman. "Dat leek tien jaar geleden revolutionair, maar is nu al door anderen gedaan."

Interessant is in elk geval dat Elba weer terug keert. "Idris maakt hier zeker onderdeel van uit, waarin hij net als in de film Roland Deschain de scherpschutter speelt. Deze serie wordt zijn oorsprongsverhaal, gebaseerd op het vierde boek in de reeks, Tovenaarsglas."

De film gaat op 24 augustus in première. Afhankelijk van de prestaties daarvan, gaat men verder met het maken van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Defenders' en 'The Punisher' op posters
Series / Posters

'The Defenders' en 'The Punisher' op posters

De Marvel/Netflix-series zijn dit jaar nog te zien.

Het is nog even wachten op de San Diego Comic-Con, waar Marvel/Netflix-heldenteam The Defenders zich zal verzamelen. Vooraf is alvast een stel posters vrijgegeven, waarop alle helden te zien zijn. Entertainment Weekly gaf een poster vrij van de Defenders, maar ook van The Punisher.

Hieronder zie je eerst de poster van The Defenders. Die is getekend door Marvel TV Creative Director Joshua James Shaw, en ziet er mooi uit. De serie krijgt een compleet panel tijdens de Comic-Con en is vanaf 18 augustus op Netflix te zien.



Dan nog het beeld van The Punisher, waarop we geheel in stijl een bloederige Jon Bernthal zien staan. Deze poster is getekend door Marvels Chief Creative Officer Joe Quesada. The Punisher heeft nog geen premièredatum maar zal naar het schijnt in oktober of november te streamen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen