search
HBO doet alles om einde 'Game of Thrones' geheim te houden
Series / Nieuws

HBO doet alles om einde 'Game of Thrones' geheim te houden

Logisch ook.

Eerder werd er gesproken over dat HBO meerdere eindes opneemt voor Game of Thrones. Onlangs verscheen namelijk het een-na-laatste seizoen en binnenkort starten de opnames voor het achtste en afrondende seizoen. De zender blijkt nu nog meer voorzorgmaatregelen te nemen om spoilers te voorkomen.


Volgens AP heeft Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) gezegd dat de scripts nog strikter worden behandeld dan eerder. "We krijgen niet eens het script," zou de acteur hebben gezegd tijdens een Scandinavische show Skavlan. Volgens Coster-Waldau zouden de acteurs de tekst via oorstukjes doorkrijgen, woord voor woord.

Tegenover IGN verklaarde Liam Cunningham (Ser Davos Seaworth) dat hij wel scripts heeft ontvangen, zelfs voor alle zes de afleveringen van het achtste seizoen. "Ik kan ze niet openen vanwege alle beveiliging," aldus Cunningham.

Achter de benoemde voorzorgsmaatregelen zit nog een dingetje. Door hackers werd eerder 1,5 TB aan informatie ontvreemd van HBO. Van het zevende seizoen werden scripts gelekt en aflevering 4 en 6 werden verspreid nog voordat deze te zien waren op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen