search
'Mindhunter' S2 richt zich (deels) op kindmoorden in Atlanta
Series / Nieuws

'Mindhunter' S2 richt zich (deels) op kindmoorden in Atlanta

Netflix heeft het groene licht voor een nieuw seizoen al gegeven.

De door David Fincher geproduceerde Netflix-serie Mindhunter werd afgelopen week pas beschikbaar gesteld door Netflix, maar kan nu al rekenen op een tweede seizoen. De serie werd kritisch uitstekend onthuld en wordt ook door kijkers behoorlijk lovend ontvangen. Jonathan Groff en Holt McCallany spelen in de serie twee FBI-agenten die gevangen seriemoordenaars interviewen om erachter te komen hoe zij denken en zo de zaken van de FBI vanuit een ander perspectief te kunnen benaderen.


Fincher liet Bllboard weten dat we in het volgende seizoen in elk geval een bekende moordzaak de revue zullen zien passeren:

"Volgend jaar bekijken we onder andere de kindermoorden van Atlanta, wat ook betekent dat we veel Afro-Amerikaanse muziek zullen horen, wat altijd een plus is. De muziek in de serie evolueert en moet ondersteunen wat er gebeurt in de serie, zodat elk seizoen zijn eigen karakter krijgt."

In de betreffende zaak werden 28 Afro-Amerikaanse kinderen, pubers en volwassen tussen 1979 en 1981 op brute wijze omgebracht in Atlanta. De dader werd uiteindelijk opgespoord door FBI-agent John E. Douglas, op wie Groffs personage Holden Ford is gebaseerd.

Fincher was hoofdverantwoordelijk voor de scenario's van het eerste seizoen en regisseerde vier afleveringen, maar het is onduidelijk of hij ook dusdanig betrokken is bij het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen