Opnames 'House of Cards' S6 stilgelegd wegens Spacey-controverse

Het is onduidelijk of het laatste seizoen nog wel afgerond zal worden...

Zilko Tarici, 31-10-2017 20:13

Productiemaatschappij MRC en Netflix hebben middels een gezamenlijke verklaring laten weten dat de opnames van House of Cards seizoen 6 voor onbepaalde tijd worden stilgelegd.
De aankondiging komt een dag nadat er beschuldigingen jegens hoofdrolspeler Kevin Spacey naar buiten kwamen dat hij eind jaren '80 een toen 14-jarige acteur seksueel zou hebben geïntimideerd. Gisteren kregen we echter ook te horen dat het zesde seizoen tevens het laatste zou worden.

De opnames van het zesde seizoen waren pas een maand aan de gang in Maryland. Volgend jaar zouden we eigenlijk dertien nieuwe afleveringen voorgeschoteld krijgen, maar het is onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. De opnames zouden in de komende weken weer kunnen worden hervat, maar Spacey zou volgens geluiden ook de serie kunnen verlaten, waardoor de plot ook volledig zou moeten worden aangepast. Een andere optie is dat het laatste seizoen in zijn geheel wordt geschrapt.

In de laatste aflevering van seizoen vijf zagen we dat Spacey's omstreden president Frank Underwood een rechtszaak boven het hoofd hing, terwijl zijn vrouw Claire (Robin Wright) de rol van de president overnam.


Bron: Netflix

Lees meer over: Kevin Spacey, House of Cards, Robin Wright, Netflix, Frank Pugliese

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in