Netflix bestelt serie over Mars-missie

Netflix bestelt serie over Mars-missie

Jim Pedd, 13 juni 2018 om 08:00

Netflix blijft maar nieuwe series bestellen. Vandaag is bekend gemaakt dat de streamingdienst niet alleen een serie over een Mars-missie maakt, maar ook eentje die kijkt naar de Griekse mythologie.

Sci-fi serie AWAY
Allereerst de sci-fi serie Away. The Wrap stelt dat producent Jason Katims (Friday Night Lights), toneelschrijver Andrew Hinderaker en regisseur Matt Reeves (War for the Planet of the Apes) de serie maken. Zij mogen tien afleveringen verzorgen voor Netflix en baseren zich losjes op een artikel dat Chris Jones schreef voor Esquire.

Centraal staat de astronaut Emma Green, die haar echtgenoot en haar dochter achterlaat op Aarde, om leiding te geven aan een internationale bemanning op een missie van een jaar naar Mars.

Grieks drama KAOS
Dan is er nog de dramaserie Kaos, waar Deadline over schrijft. Deze show wordt gemaakt door Charlie Covell, die eerder met Netflix werkte aan de megahit The End of the F--king World. Die duistere komedie draait op een duo van gestoorde Britse tieners die een roadtrip ondernemen.

Kaos moet ook een komische serie worden, en ook net als de andere serie van Covell behoorlijk duister zijn. Het is een nieuwe blik op de Griekse mythologie, maar dan in een moderne setting, waarbij thema’s als genderpolitiek, macht en de onderwereld centraal staan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Serietotaal dan op Facebook en Twitter

Bron: Serietotaal

Lees meer over: Netflix, Kaos, Away, Matt Reeves, Charlie Covell

Populair nieuws