search
Andre Holland gecast voor 'The Eddy' op Netflix
Series / Nieuws

Andre Holland gecast voor 'The Eddy' op Netflix

De acteur kruipt in de huid van één van de eigenaars van een jazz club...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft een nieuwe naam aan boord voor haar reeks 'The Eddy'. Niemand minder dan acteur Andre Holland (bekend van 'The Castle Rock' en 'Moonlight') zal de rol op zich nemen van één van de eigenaars van een jazz club. De reeks is op moment van schrijven bijna twee jaar in ontwikkeling. Ze werd door Netflix opgepikt in september van het jaar 2017 en zal zich gaan afspelen in het hedendaagse Parijs. The Eddy moet een muzikaal drama gaan worden welke zal draaien rond een club, diens eigenaar, de huisband en natuurlijk ook de chaotische stad waarin ze is terug te vinden. Eerder raakte reeds bekend dat de dialogen van de serie worden opgenomen in het Frans, Engels en Arabisch.

Holland zal de rol op zich nemen van 'Elliot Udo'. Hij was ooit een beroemde jazz pianist in New York. Nu kruipt hij echter in de huid van één van de eigenaars van de jazz club in Parijs. Op het ogenblik dat de 15-jarige dochter van Udo opduikt komt zijn leven er opeens helemaal anders uit te zien. Het is nu tijd voor Udo om zijn zwakheden onder ogen te zien en op te groeien.

Tweede project voor Holland bij Netflix
Het is niet voor het eerst dat Holland te zien zal zijn in een project van Netflix. Recent was hij namelijk ook al te zien in de film van Steven Soderbergh, namelijk 'High Flying Bird'. Damien Chazelle is verantwoordelijk voor de eerste twee afleveringen van de nieuwe reeks. Jack Thorne (bekend van onder meer 'Harry Potter and the Cursed Child') heeft zes van de acht episodes geschreven. Bovendien doet hij ook dienst als executive producer. Hij schreef de afleveringen wel samen met Glen Ballard en Alan Poul. Deze laatste is ook verantwoordelijk voor de laatste twee afleveringen van de reeks.

Aanbevolen artikelen