search

Ons nieuws van vrijdag 5 april 2019

Andre Holland gecast voor 'The Eddy' op Netflix
Series / Nieuws

Andre Holland gecast voor 'The Eddy' op Netflix

De acteur kruipt in de huid van één van de eigenaars van een jazz club...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft een nieuwe naam aan boord voor haar reeks 'The Eddy'. Niemand minder dan acteur Andre Holland (bekend van 'The Castle Rock' en 'Moonlight') zal de rol op zich nemen van één van de eigenaars van een jazz club. De reeks is op moment van schrijven bijna twee jaar in ontwikkeling. Ze werd door Netflix opgepikt in september van het jaar 2017 en zal zich gaan afspelen in het hedendaagse Parijs. The Eddy moet een muzikaal drama gaan worden welke zal draaien rond een club, diens eigenaar, de huisband en natuurlijk ook de chaotische stad waarin ze is terug te vinden. Eerder raakte reeds bekend dat de dialogen van de serie worden opgenomen in het Frans, Engels en Arabisch.

Holland zal de rol op zich nemen van 'Elliot Udo'. Hij was ooit een beroemde jazz pianist in New York. Nu kruipt hij echter in de huid van één van de eigenaars van de jazz club in Parijs. Op het ogenblik dat de 15-jarige dochter van Udo opduikt komt zijn leven er opeens helemaal anders uit te zien. Het is nu tijd voor Udo om zijn zwakheden onder ogen te zien en op te groeien.

Tweede project voor Holland bij Netflix
Het is niet voor het eerst dat Holland te zien zal zijn in een project van Netflix. Recent was hij namelijk ook al te zien in de film van Steven Soderbergh, namelijk 'High Flying Bird'. Damien Chazelle is verantwoordelijk voor de eerste twee afleveringen van de nieuwe reeks. Jack Thorne (bekend van onder meer 'Harry Potter and the Cursed Child') heeft zes van de acht episodes geschreven. Bovendien doet hij ook dienst als executive producer. Hij schreef de afleveringen wel samen met Glen Ballard en Alan Poul. Deze laatste is ook verantwoordelijk voor de laatste twee afleveringen van de reeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Miles Teller (Whiplash) in brute eerste trailer 'Too Old to Die Young'
Series / Trailer

Miles Teller (Whiplash) in brute eerste trailer 'Too Old to Die Young'

Alle afleveringen van de serie werden geregisseerd door Nicolas Winding Refn (Drive, The Neon Demon).

Het is bijna drie jaar geleden dat we regisseur Nicolas Winding Refn voor het laatst los hebben zien gaan. Hier komt snel een einde aan, want zijn Amazon-serie Too Old to Die Young komt er over een paar maanden aan. De eerste trailer van de serie kun je nu (hieronder) bekijken.

In Too Old to Die Young volgen we een rouwende politieagent (Miles Teller) die, samen met de man die zijn partner heeft neergeschoten), te maken krijgt met huurmoordenaars, leden van de Yakuza, Mexicaanse gangsters, Russische maffioso en tienerbendes.

Too Old to Die Young is slechts een van vele nieuwe (originele) series waar Amazon aan werkt. Zo krijgen we ook nog Davis O. Russells maffia-dramaserie met Julianne Moore en Robert De Niro, Matthew Weiners The Romanoffs en Barry Jenkins' The Underground Railroad voor de kiezen. Met al deze kwalitatief hoogstaande producties hoopt Amazon de concurrentie aan te kunnen gaan met o.a. Netflix en Hulu.

Een film van 16 uur
De ultra-gewelddadige serie werd geschreven door Refn en comic-schrijver Ed Brubaker. Refn regisseerde alle tien afleveringen, die elk 90 minuten zullen duren en noemt het resultaat een 'film van 16 uur'. Too Old to Die Young is vanaf 14 juni a.s. te bekijken via Amazon Prime. Bekijk hieronder de in neon gedrenkte trailer van de serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de 'liegende Jussie Smollett' toch terug naar de serie 'Empire'?
Series / Nieuws

Komt de 'liegende Jussie Smollett' toch terug naar de serie 'Empire'?

De aanklachten tegen de acteur zijn in ieder geval ingetrokken...

Geoffrey Ketels
Acteur Jussie Smollett is er in geslaagd om uiteindelijk toch niet vervolgd te worden nadat de aanklagers in Chicago enigszins verrassend hun aanklachten tegen hem hebben laten vallen. In eerste instantie werd Smollett vervolgd voor liegen tegen de politie over een haatmisdrijf. Het feit dat de aanklacht tegen de acteur nu is ingetrokken doet vermoeden dat Fox hem terug aan boord zal willen voor het vervolg van haar serie 'Empire'. Ook Taraji P. Henson liet eerder reeds uitschijnen dat de acteur terug te zien zal zijn in het zesde seizoen.

Fox kan alle hulp gebruiken om Empire terug op de rails te krijgen. De ratings van de serie zijn immers door de jaren heen stevig gedaald. Op een zeker ogenblik was Empire ook het belangrijkste project voor Fox, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Ze moet nu andere series zoals 'The Masked Singer' evenals '911' voor zich dulden in de rangorde. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat Empire nog steeds het nummer 2 drama is voor Fox.

Fans willen Smollett terug in Empire
Inmiddels wordt duidelijk dat de executives die zijn aangesteld geen tijd willen verliezen. Ze zijn dan ook druk bezig met te onderzoeken wat nu de juiste keuze zou zijn in deze zaak. Eén van de mensen die mee beslist over de toekomst van Smollett in de serie liet er in ieder geval geen twijfel over bestaan wat de fans willen. "We hebben gehoord dat fans en kijkers hem absoluut graag terug zouden willen in de serie. Zijn personage maakt gewoon deel uit van Empire".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna kwam er een vierde seizoen van 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Bijna kwam er een vierde seizoen van 'Avatar: The Last Airbender'

Maar helaas...

Het scheelde niet veel, of er was gewoon een vierde seizoen gekomen van Avatar: The Last Airbender. Helaas kwam toen de ontzettend slechte film van M. Night Shyamalan voorbij en werd besloten de serie stop te zetten na drie seizoenen.

De animatieserie van Nickelodeon begon in 2005 met uitzenden en kwam in de loop van 2008 tot een einde. Dat was na drie seizoenen. Enigszins opmerkelijk, want centraal staan de vier elementen. Er werd altijd vanuit gegaan dat er dan ook vier seizoenen zouden komen.

Helaas niet
Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Al na drie seizoenen moest de strijd van Avatar Aang met Firelord Ozai tot een einde komen. Volgens schrijver Aaron Ehasz, die de serie mee hielp maken en nu meewerkt aan de live-action remake op Netflix, was het de bedoeling dat er een vierde seizoen zou komen.

Maar volgens hem werd die stopgezet op het moment dat besloten werd dat er een film kwam. Shyamalan zou juist hebben geweld dat er een vierde seizoen kwam, maar de showrunners niet. Zij wilden zich richten op de film van Shyamalan, iets dat ze uiteindelijk tevergeefs deden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mary McDonnell (Battlestar Galactica) tekent voor 'Veronica Mars'
Series / Nieuws

Mary McDonnell (Battlestar Galactica) tekent voor 'Veronica Mars'

Heel tof nieuws, deze legendarische actrice keert terug op tv.

De Veronica Mars-revival heeft een interessant nieuw castlid weten te scoren. Actrice Mary McDonnell, die we kennen van Battlestar Galactica, zal een van de rollen spelen in de revival van de hitserie van begin jaren 2000.

De reboot wordt gemaakt door Hulu, dat de serie na een film in 2014 weer oppikt. TVLine meldt dat McDonnell een belangrijke rol krijgt; ze zal een therapeut spelen in de nieuwe reeks van de serie rond ieders favoriete privedetectice. De therapeute moet erg zorgzaam zijn en altijd een goede bui hebben. Hoe ze heet is nog niet bekend.

Revival
In deze revival van de serie zal Veronica Mars weer samen met al haar collega's uit de originele serie te zien zijn. Ditmaal probeert ze de moord op een stel spring breakers van Neptune High op te lossen. Gemakkelijk is dat niet.

Het is nog niet bekend wanneer de serie weer te zien zal zijn. In elk geval is het goed nieuws, want de drie seizoenen die Veronica in eerste instantie kreeg, zijn er natuurlijk veel te weinig!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke kreeg veel kritiek op naakt in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Emilia Clarke kreeg veel kritiek op naakt in 'Game of Thrones'

Heel makkelijk was dat niet.

Actrice Emilia Clarke heeft het niet gemakkelijk gehad. Ze kreeg regelmatig flink wat kritiek op haar werk in Game of Thrones. De serie, die sinds 2011 op HBO te zien is, bevat namelijk heel wat naakt. En dat is precies waar Clarke veel commentaar op kreeg.

Dat vertelde Emilia Clarke tijdens een interview met het roddelblad The Sun. "Er is niets aan de serie dat ik zou veranderen. Mensen vragen met continu om al het naakt. Maar als ik eerlijk ben, zou ik niets veranderen."

Bijna voorbij
Als het aan actrice Clarke ligt, zal er dus niets veranderen. Voor haar was de laatste naaktscène die ze voor de serie deed zelfs juist heel feministisch. "Het was naakt, maar het was tegelijk ook krachtig. Ik krijg veel commentaar op mijn naaktscènes en op de seksscène side ik gemaakt heb. Maar dat is antifeministisch. Vrouwen moeten niet zo de pik op andere vrouwen hebben."

Of Daenerys, haar personage, in het achtste seizoen weer uit de kleren gaat is maar de vraag. De serie is 14 april weer te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.