George Clooney en Hugh Laurie in eerste trailer miniserie 'Catch-22'

Eerste trailer 'Catch-22' met George Clooney

De serie bleeft zijn premiere op 17 mei a.s.

Zilko Tarici, 26 april 2019 12:23

Hulu heeft vandaag de officiƫle trailer van de door George Clooney geregisseerde miniserie Catch-22 vrijgegeven. Het betreft een verfilming van Joseph Hellers zwartgallig komische literaire klassieker.
In de zesdelige serie volgen we John Yossarian (Christopher Abbott), een bommernwerper-piloot van de Amerikaanse luchtmacht die niet blij is met zijn baan en het feit dat zo veel mensen hem proberen te doden, ondanks dat zij hem niet kennen en zij hen niet. Hij ergert zich daarnaast mateloos aan de sinistere regel dat wanneer een piloot weigert om een missie uit te voeren, hij of zij om die reden ontslagen kan worden en gezond van geest wordt verklaard. Als een piloot echter hoe dan ook zijn missies uitvoert, wordt diegene al snel voor krankzinnig verklaard.

Clooney terug op tv
De uiterst getalenteerde cast van Catch-22 bestaat naast Abbott en Clooney uit namen als Kyle Chandler, Hugh Laurie, Giancarlo Giannini, Jay Paulson en Julie Ann Emery. De eerste aflevering van de boekverfilming wordt op 17 mei a.s. beschikbaar gesteld door Hulu. Naast een rol in de serie, nam Clooney ook de regie van alle zes de afleveringen voor zijn rekening. Het betreft de eerste keer dat hij bij een serie is betrokken sinds zijn dagen in ER.


Bron: Hulu

Lees meer over: George Clooney, Catch 22, Kyle Chandler, Hugh Laurie, Christopher Abbott

Populair nieuws