search

Ons nieuws van vrijdag 26 april 2019

Marvel-serie 'WandaVision' duurt zes uur
Series / Nieuws

Marvel-serie 'WandaVision' duurt zes uur

Eindelijk wat details.

Actrice Elizabeth Olsen heeft wat details onthuld over WandaVision, de Marvel-serie die naar Disney Plus komt. De serie wordt in de herfst al opgenomen en duur in het eerste seizoen in totaal zes uur. Daarmee komt er een relatief kort eerste seizoen voor de serie, waar nog maar weinig over bekend is.

In Avengers: Infinity War was Scarlet Witch eindelijk samen met Vision (Paul Bettany). Dat had jaren geduurd en zat er eerlijkheidshalve wel aan te komen. Maar het was een kortdurige relatie, want Thanos maakte een vroegtijdig einde aan het leven van Vision en later dat van de Scarlet Witch.

Eigen serie
Om de twee wat verder uit te diepen, moeten ze een eigen serie krijgen. Daarin zijn ze samen te zien en wordt hun relatie vermoedelijk wat verder uitgebouwd. Olsen laat aan Variety weten dat de opnames deze herfst beginnen. Ook onthulde ze dat er zes uur verteld wordt, met in totaal acht afleveringen van elk drie kwartier.

De serie heeft nog geen regisseurs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Designated Survivor' keert snel terug
Series / Nieuws

'Designated Survivor' keert snel terug

Met een veel korter derde seizoen.

Netflix bevestigt dat het derde seizoen van Designated Survivor, waarin Kiefer Sutherland Tom Kirkman speelt, snel te zien is. Eerst was de serie op ABC te zien, maar Netflix had de streamingrechten in handen. Na twee seizoenen stopte ABC en nam Netflix de show helemaal over.

Centraal staat Tom Kirkman, een laaggeplaatst regeringsmedewerker van de VS, die als designated survivor de hoogstgeplaatste overlevende van een terroristische aanslag is. Hij wordt dus de nieuwe president, waarbij hij het loodzware gewicht van de sceptische bevolking en een voortdurende terroristische dreiging op zijn schouders krijgt.

In juni terug
Deadline meldt nu dat de serie op 7 juni 2019 weer op televisie te zien is. In plaats van de 21 en 22 afleveringen van de eerste twee reeksen, komt er een veel korter nieuw seizoen met slechts tien afleveringen. De serie is ook in de creatieve handen van Neal Baer gelegd, die het daarmee overneemt van David Guggenheim.

In het derde seizoen moet Kirkamn proberen een politieke campagne te overleven, waarbij hij te maken krijgt met nepnieuws, debatten en laster.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-prequel is dood
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-prequel is dood

Tja, dat hadden we wel verwacht.

Bryan Cogman werkte als een van vijf schrijvers aan een spin-off van Game of Thrones. Ondertussen laat HBO al een pilot maken voor een van de spin-offs, maar blijkt die van Cogman gesneuveld. Dat bevestigt de scenarist van de meest recente aflevering van de HBO-hit, A Knight of Seven Kingdoms.

The Hollywood Reporter meldt dat Cogman stopt met al zijn Game of Thrones-gerelateerde werk. Tijdens een interview liet hij weten dat zijn serie niet gemaakt zal worden en dat hij nu voor Amazon werkt. Dat betekent concreet dat Cogman dus niet meer werkt voor tv-zender HBO en dat hij dus ook niet aan spin-off The Long Night meewerkt.

Heel veel spin-offs
In september 2017 werd bekend gemaakt dat Cogman werkte aan een prequel op Game of Thrones. Hij werkte aan de serie met George R.R. Martin, maar HBO zou een andere kant op zijn gegaan. Uiteindelijk heeft Cogman elf afleveringen geschreven en er 39 geproduceerd. Niet slecht, maar net als alles komt ook zijn tijd in de franchise tot een eind.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Clooney en Hugh Laurie in eerste trailer miniserie 'Catch-22'
Series / Trailer

George Clooney en Hugh Laurie in eerste trailer miniserie 'Catch-22'

De serie bleeft zijn premiere op 17 mei a.s.

Hulu heeft vandaag de officiële trailer van de door George Clooney geregisseerde miniserie Catch-22 vrijgegeven. Het betreft een verfilming van Joseph Hellers zwartgallig komische literaire klassieker.

In de zesdelige serie volgen we John Yossarian (Christopher Abbott), een bommernwerper-piloot van de Amerikaanse luchtmacht die niet blij is met zijn baan en het feit dat zo veel mensen hem proberen te doden, ondanks dat zij hem niet kennen en zij hen niet. Hij ergert zich daarnaast mateloos aan de sinistere regel dat wanneer een piloot weigert om een missie uit te voeren, hij of zij om die reden ontslagen kan worden en gezond van geest wordt verklaard. Als een piloot echter hoe dan ook zijn missies uitvoert, wordt diegene al snel voor krankzinnig verklaard.

Clooney terug op tv
De uiterst getalenteerde cast van Catch-22 bestaat naast Abbott en Clooney uit namen als Kyle Chandler, Hugh Laurie, Giancarlo Giannini, Jay Paulson en Julie Ann Emery. De eerste aflevering van de boekverfilming wordt op 17 mei a.s. beschikbaar gesteld door Hulu. Naast een rol in de serie, nam Clooney ook de regie van alle zes de afleveringen voor zijn rekening. Het betreft de eerste keer dat hij bij een serie is betrokken sinds zijn dagen in ER.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 6 toch niet laatste voor 'Better Call Saul'?
Series / Nieuws

Seizoen 6 toch niet laatste voor 'Better Call Saul'?

Als het van de makers afhangt komen er nog (minstens) 12 extra episodes...

Geoffrey Ketels
De recente uitspattingen die Giancarlo Esposito heeft gedaan met betrekking tot het einde van de serie 'Better Call Saul' gingen als een schokgolf door de community. Esposito liet dan ook optekenen dat de reeks zou eindigen met het zesde seizoen. Nu gebeurt het wel vaker dat er foute informatie over het einde van een serie de wereld wordt ingestuurd, maar als een acteur zoals Esposito zich dit laat ontglippen is dat toch voldoende reden om er even bij stil te blijven staan.

Niet alleen het feit dat de informatie van Esposito kwam zorgde voor twijfels bij de fans, ook de tijdlijn en de connectie met de serie 'Breaking Bad' leken aan te geven dat de reeks inderdaad zomaar eens kon eindigen met het zesde seizoen. Dit lijkt toch niet helemaal correct te zijn. Uiteindelijk was het 'Rhea Seehorn' welke heeft aangegeven dat er haar is verteld dat er nog geen officiële beslissingen zijn gemaakt over de toekomst van de serie. Wel is het zo dat co-creators Peter Gould en Vince Gilligan zouden hebben gezegd dat het "leuk zou zijn mocht Better Call Saul even veel afleveringen tellen als Breaking Bad".

62 afleveringen
Verspreid over de vijf seizoenen was Breaking Bad goed voor in totaal 62 afleveringen. Het aantal afleveringen per seizoen stond echter niet vast. Bij Better Call Saul werd er tot dusver steevast voor gekozen om gebruik te maken van 10 afleveringen per seizoen. Dit zorgt er voor dat er aan het einde van het zesde seizoen 60 afleveringen op de teller zouden staan. Willen de makers van de reeks daadwerkelijk uitkomen op hetzelfde aantal afleveringen als Breaking Bad? Dan moeten er dus nog 2 extra episodes aan de lineup worden toegevoegd. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn zal de toekomst echter moeten uitwijzen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The 100' krijgt dan toch nog een vervolg!
Series / Nieuws

'The 100' krijgt dan toch nog een vervolg!

Ook nog drie andere series van The CW krijgen een extra seizoen!

Geoffrey Ketels
Het was een dubbeltje op z'n kant voor 'The 100'. Ondanks het feit dat de serie heel wat fans heeft leek het er even naar uit te zien dat het zesde seizoen (welke binnenkort wordt uitgezonden) het laatste zou gaan worden. Nu is er echter goed nieuws voor zij die The 100 een warm hart toedragen. The CW heeft namelijk bekend gemaakt dat de serie met zekerheid een zevende seizoen zal krijgen!

Ondanks het feit dat de verlenging van de reeks met één extra seizoen ongetwijfeld als muziek in de oren van de fans zal klinken is het toch niet helemaal verwacht. De ratings die de reeks heeft weten te realiseren in de voorbije seizoenen hebben rake klappen te verduren gekregen. Anderzijds is het wel zo dat The CW zich hier doorgaans niet snel door laat afschrikken. Deze reputatie bewijst ze nu dus opnieuw met de vroege aankondiging van een zevende seizoen voor The 100.

Drie extra aankondigingen
Niet alleen The 100 kan met zekerheid rekenen op een vervolg. Meteen heeft The CW nog de namen van drie andere series bekend gemaakt die verder gezet zullen worden. Het gaat hierbij niet alleen om 'All American' en 'In The Dark', maar ook om 'Roswell, New Mexico'. Alle drie deze series kunnen zich op gaan maken voor een tweede seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.