Toekomst van 'MacGyver' serie lijkt onzeker

Toekomst van 'MacGyver' serie lijkt onzeker

CBS houdt vooralsnog de lippen stijf op elkaar over een mogelijk vervolg...

Geoffrey Ketels, 9 mei 2019 om 14:29

Met de finale van het derde seizoen van 'MacGyver' voor de deur lijkt de toekomst van de serie hoogst onzeker. CBS houdt de lippen vooralsnog stijf op elkaar en dat is niet naar de zin van de vele fans waar de serie toch op kan rekenen. Ondanks het feit dat de ratings van de reeks meer dan behoorlijk te noemen zijn is het nog maar de vraag of er nog een vervolg zal komen. Wij doken even in de feiten en proberen te achterhalen hoe groot de kans nu precies is dat er alsnog een vervolg zal komen op de MacGyver serie.
In het merendeel van de gevallen valt of staat een mogelijke verlenging van een serie met de kijkcijfers. Deze zijn voor MacGyver in de VS helemaal niet slecht te noemen, in tegendeel. Als we het aantal kijkers bijvoorbeeld gaan afwegen ten opzichte van laatste aflevering van 'The Blacklist' zien we zelfs dat MacGyver het zomaar beter lijkt te doen. NBC heeft overigens ondertussen bekend gemaakt dat het de serie heeft verlengd voor een zevende seizoen. Een dergelijke bekendmaking vanuit het kamp van CBS met betrekking tot MacGyver kwam er dus vooralsnog nog niet.

97 procent
Als het van de service 'TV By The Numbers' af hangt hebben fans in principe niet zoveel om zich zorgen over te maken. Deze website berekende namelijk dat MacGyver zomaar 97 procent kans heeft om verlengd te worden. Dat geeft de fans van de reeks natuurlijk extra hoop. Zeg nu namelijk zelf, helemaal niemand wil graag de finale van diens favoriete serie bekijken wanneer het er naar uitziet dat er geen vervolg meer zal komen.

Naast bovenstaande is er nog goed nieuws voor de MacGyver fans. Het is namelijk zo dat het team achter de reeks er voor heeft gekozen om voor de finale van het derde seizoen nog wat extra kwaliteit aan de cast toe te voegen. Dit uiteraard niet in het minst door het optreden van RoboCop icoon 'Peter Weller'. Alles bij elkaar gezien ziet het er toch helemaal niet zo slecht uit voor de toekomst van de reeks, al blijft het afwachten tot CBS met een officiƫle bekendmaking op de proppen komt.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: MacGyver, serie, CBS, The Blacklist

Populair nieuws