search
Twee seizoen 'Mindhunter' in augustus op Netflix
Series / Nieuws

Twee seizoen 'Mindhunter' in augustus op Netflix

Proucent Charlize Theron deed de onthulling tijdens een radio-interview.

Fans van de serie wachten al een hele tijd op het tweede seizoen van Mindhunter. Het eerste seizoen verscheen in 2017 op Netflix en het succes ervan zorgde er al snel voor dat de streamingdienst een tweede seizoen aankondigde. Sindsdien is het helaas akelig stil geweest rond de nieuwe afleveringen.

Charlize Theron, een van de producenten van de misdaadserie, heeft nu echter tijdens een radio-interview met Howard Stern bevestigd dat we het nieuwe seizoen in augustus kunnen verwachten.
De serie, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv, is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit, dat werd geschreven door John E. Douglas en Mark Olshaker. In het boek, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, zien we hoe seriemoordenaars voor het eerst werden geprofileerd door de FBI.

Kindermoorden en Charles Manson
We weten overigens nog maar weinig over de plot van het nieuwe seizoen. Uitvoerend producent en terugkerend regisseur David Fincher gaf wel een tijd terug aan dat de kindermoorden die in de jaren '70 en '80 werden gepleegd in Atlanta een rol zullen spelen in de serie. Ook weten we dat Charles Manson op de een of andere manier betrokken is bij het nieuwe seizoen. De beruchte moordenaar wordt gespeeld door Damon Herriman, die komende zomer ook te zien is als Manson in Quentin Tarantino's nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen