'Designated Survivor' slaat nieuwe weg in

'Designated Survivor' slaat nieuwe weg in

De lancering van het nieuwe seizoen staat nu echt voor de deur!

Geoffrey Ketels, 6 juni 2019 om 14:28

Het leek er even naar uit te zien dat we voor altijd afscheid zouden moeten nemen van Tom Kirkman en zijn team toen ABC er in mei 2018 voor koos om de serie 'Designated Survivor' naar de eeuwige nachtvelden te verwijzen. Geruchten over een mogelijke redding door een andere partij bleven bestaan, maar werden niet concreet. Dit bleef eigenlijk aanhouden tot in september 2018. Toen verscheen namelijk de officiële bekendmaking van Netflix die stelde dat er wel degelijk nog een vervolg op de reeks zou verschijnen. Het was de witte rook waar fans maandenlang angstvallig op hadden moeten wachten. Nu lijkt het derde seizoen toch wel enkele niet onbelangrijke veranderingen te zullen bevatten.
Neal Baer (bekend van onder meer 'ER' en 'Law & Order: SVU') werd aangesteld als vijfde showrunner van Designated Survivor... Je leest het goed, de serie is reeds toe aan haar vijfde showrunner! Opvallend is dat Baer reeds was aangesteld nog vooraleer ABC er voor koos om de serie naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. Het lijkt er evenwel naar uit te zien dat de nieuw aangestelde showrunner het meer naar zijn zin heeft bij Netflix dan bij zijn oorspronkelijke opdrachtgever.

Nieuwe personages
In een recent interview stelde de nieuwe showrunner van Designated Survivor het volgende; "Ik heb nagedacht over welke personages we nodig hebben om het verhaal te kunnen vertellen dat Netflix voor het vervolg van de reeks in gedachten heeft. Toen ik deze personages eerder voorstelde aan ABC werden mijn voorstellen met weinig enthousiasme onthaald. Bij Netflix kreeg ik echter meteen de reactie 'Oh, vertel ons meer'! Het lijkt bij Netflix mogelijk te zijn om veel verder, dieper, donkerder en realistischer te gaan. Dat is fantastisch voor ons en bovendien precies wat de serie nodig heeft".

Het nieuwe seizoen van Designated Survivor verschijnt op vrijdag 7 juni. Ze zal uit 10 afleveringen bestaan. Dat is uiteraard een behoorlijk stuk minder in vergelijking met de 21 & 22 afleveringen van de voorgaande seizoenen.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Designated Survivor, Netflix, serie

Populair nieuws