search

Ons nieuws van donderdag 6 juni 2019

Netflix test Instagram-achtige functies
Series / Nieuws

Netflix test Instagram-achtige functies

Wederom iets nieuws op het testlijstje.

Netflix is begonnen met tests met een nieuwe functie. Er wordt een Extras-tabblad geïntroduceerd in de app, waarin video's en foto's komen van series die fans leuk vinden. Het materiaal is verder nergens te vinden. Maar ook voegt het tabblad een aantal mogelijkheden toe die er tot nu toe niet waren.

Dat meldt vakblad Variety vandaag in een uitgebreid bericht. Het tabblad biedt niet alleen extra content die je anders niet op Netflix kan vinden, maar biedt ook wat alternatieve mogelijkheden. Zo kan je aanbevelingen delen met anderen en titels aan je lijst toevoegen. Verder is het mogelijk om herinneringen in te stellen voor als een nieuwe serie weer een nieuw seizoen krijgt.

Nieuwe functies
Netflix voert regelmatig proeven uit met nieuwe functies. Lang niet allemaal halen ze het uiteindelijk wereldwijd, maar soms wel. Dit lijkt er een te zijn die mogelijk ook echt doorgang gaat vinden en breder uitgerold wordt. Andere functies zoals designveranderingen halen het lang niet altijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew Davis wil Caroline in tweede seizoen 'Legacies'
Series / Nieuws

Matthew Davis wil Caroline in tweede seizoen 'Legacies'

Als het van Matthew Davis afhangt alvast wel!

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is reeds heel wat gezegd en geschreven over een mogelijks optreden van Caroline in het tweede seizoen van 'Legacies'. Eigenlijk werd er reeds in de aanloop en tijdens het eerste seizoen druk gespeculeerd over het verschijnen van de actrice in de reeks. Nu het tweede seizoen is bevestigd duiken die geruchten terug op. Ze worden bovendien nog versterkt door een uitspraak van 'Matthew Davis'. Hij stelde namelijk dat hij graag het personage van Caroline in de serie wil zien verschijnen. Mogen fans dan toch nog hoop koesteren?

Het lijkt eigenlijk slechts een kwestie van tijd vooraleer het personage Caroline in Legacies zal opduiken. Caroline en Alaric hebben niet alleen twee dochters samen (Lizzie en Josie Saltzman), daarnaast runnen ze ook de Salvatore School. Dit is het gevolg van het feit dat Damon het huis van de Salvatores aan Caroline heeft geschonken in de finale van 'The Vampire Diaries'. Na afloop van de finale van het eerste seizoen is het duidelijk dat Alaric best wat hulp kan gebruiken bij het runnen van de Salvatore School. Ook dit lijkt de weg vrij te maken voor Candice King en haar personage 'Caroline'.

Kwestie van tijd?
In een recent interview dat Matthew Davis heeft afgelegd wist de acteur het volgende aan te geven op de vraag wanneer we Caroline in Legacies zullen zien verschijnen; "God, dat is een goede vraag! Ik zou het fijn vinden mocht ze naast mij te zien zijn in de reeks. Echter is dit een moeilijke vraag om te beantwoorden. Candice is mama geworden en ze geniet van haar leven. Ze is altijd welkom om de cast te vervoegen, althans als dat is wat ze echt wil. Het spreekt voor zich dat Caroline een welkome aanvulling zou zijn voor de verhaallijn van de reeks".

Bovenstaande lijkt uit te laten schijnen dat de bal vooral in het kamp van de actrice ligt. Gaat ze overstag of niet? De (nabije?) toekomst zal het ons leren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Designated Survivor' slaat nieuwe weg in
Series / Nieuws

'Designated Survivor' slaat nieuwe weg in

De lancering van het nieuwe seizoen staat nu echt voor de deur!

Geoffrey Ketels
Het leek er even naar uit te zien dat we voor altijd afscheid zouden moeten nemen van Tom Kirkman en zijn team toen ABC er in mei 2018 voor koos om de serie 'Designated Survivor' naar de eeuwige nachtvelden te verwijzen. Geruchten over een mogelijke redding door een andere partij bleven bestaan, maar werden niet concreet. Dit bleef eigenlijk aanhouden tot in september 2018. Toen verscheen namelijk de officiële bekendmaking van Netflix die stelde dat er wel degelijk nog een vervolg op de reeks zou verschijnen. Het was de witte rook waar fans maandenlang angstvallig op hadden moeten wachten. Nu lijkt het derde seizoen toch wel enkele niet onbelangrijke veranderingen te zullen bevatten.

Neal Baer (bekend van onder meer 'ER' en '') werd aangesteld als vijfde showrunner van Designated Survivor... Je leest het goed, de serie is reeds toe aan haar vijfde showrunner! Opvallend is dat Baer reeds was aangesteld nog vooraleer ABC er voor koos om de serie naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. Het lijkt er evenwel naar uit te zien dat de nieuw aangestelde showrunner het meer naar zijn zin heeft bij Netflix dan bij zijn oorspronkelijke opdrachtgever.

Nieuwe personages
In een recent interview stelde de nieuwe showrunner van Designated Survivor het volgende; "Ik heb nagedacht over welke personages we nodig hebben om het verhaal te kunnen vertellen dat Netflix voor het vervolg van de reeks in gedachten heeft. Toen ik deze personages eerder voorstelde aan ABC werden mijn voorstellen met weinig enthousiasme onthaald. Bij Netflix kreeg ik echter meteen de reactie 'Oh, vertel ons meer'! Het lijkt bij Netflix mogelijk te zijn om veel verder, dieper, donkerder en realistischer te gaan. Dat is fantastisch voor ons en bovendien precies wat de serie nodig heeft".

Het nieuwe seizoen van Designated Survivor verschijnt op vrijdag 7 juni. Ze zal uit 10 afleveringen bestaan. Dat is uiteraard een behoorlijk stuk minder in vergelijking met de 21 & 22 afleveringen van de voorgaande seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SpongeBob krijgt een prequel-serie!
Series / Nieuws

SpongeBob krijgt een prequel-serie!

Wie had dat verwacht?

De wereld van onze favoriete spons wordt een stuk groter! Nickelodeon bestelde al een serie, SpongeBob Squarepants, maakte twee films en werkt aan een derde film. Verder zit er nu ook een prequel-serie aan te komen.

Nickelodeon heeft volgens Deadline bekend gemaakt dat het een nieuwe serie wil maken. Die heeft de werktitel Kamp Koral gekregen en zal een prequel worden. De serie volgt een tienjarige versie van SpongeBob die de zomer doorbrengt in een heerlijk kamp.

Volledig geanimeerd
Ditmaal zal de serie voor de verandering volledig computergeanimeerd worden, zodat het geheel 3D aanvoelt. Dat is meer en anders dan de vorige serie, die met 2D gemaakt was. De tienjarige SpongeBob doet heel wat dingen in deze serie met zijn vrienden. Zo bouwen ze kampvuren (jawel, onderwater), vangen ze kwallen en zwemmen ze in Lake Yuckymuck.

Volgende maand viert de serie zijn twintigste verjaardag. Daarvoor krijgen we een special te zien met de naam SpongeBob's Big Birthday Blowout, die op 12 juli in première gaat. Ook komt er in 2020 een derde film uit, The SpongeBob Movie: It's a Wonderful Sponge.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' moet korter zijn dan 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

'Better Call Saul' moet korter zijn dan 'Breaking Bad'

Opvallend statement van de hoofdrolspeler.

Wat acteur Bob Odenkirk betreft, mag Better Call Saul niet nog meer afleveringen krijgen dan serie Breaking Bad. Odenkirk wil daarmee de moederserie eren. Dat zou betekenen dat we nog wel even kunnen genieten van Saul, maar niet lang meer.

Breaking Bad duurde vijf seizoenen, van 2008 tot 2013. Het eerste seizoen telde zeven afleveringen, seizoenen 2-4 allemaal 13 afleveringen en seizoen 5 kreeg er 16. Het totale aantal afleveringen kwam daarmee uit op 62. Met het vijfde seizoen in aantocht, komt Better Call Saul straks uit op de 50.

Dat is bijna genoeg
Volgens Odenkirk is dat bijna genoeg. De serie zou niet veel te lang door moeten gaan. "Ik zou willen weten wat er gebeurt met Gene, het personage dat hij na Better Call Saul, na Breaking Bad, is, maar ik heb het geveol dat de manier waarop deze mannen dit verhaal willen vertellen, we nog twee seizoenen nodig hebben."

Maar uiteindelijk mag dat niet langer duren dan Breaking Bad: "Ik zou niet willen dat de serie langer duurt dan Breaking Bad. Als dat het moederschip is, moeten we niet groter zijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Evan Peters wil wel terugkeren voor 'AHS'
Series / Nieuws

Evan Peters wil wel terugkeren voor 'AHS'

De acteur vindt het geen probleem.

Acteur Evan Peters laat weten dat een terugkeer naar American Horror Story tot de mogelijkheden behoort. Hij zit niet in het negende seizoen van de serie, omdat hij toe was aan iets nieuws. Nu lijkt het erop dat hij tegelijk nog best terug wil keren.

"Ja absoluut, zeg nooit nooit," aldus Evans over de mogelijkheid of hij terug zou kunnen keren naar de serie. "Ik weet het niet... Ja nou ja, we zullen zien wat er gebeurt."

Hangt af van…
Een daadwerkelijke terugkeer van Evan Peters in de serie hangt natuurlijk van wat andere dingen af dan alleen zijn gevoelens. Ook showrunner Ryan Murphy moet iets bedenken waar Peters voor zou kunnen tekenen. Het moet dan ofwel een hoofdrol zijn, of een bijrol. Een van die twee, waar de acteur ook maar zin in heeft.

American Horror Story krijgt in elk geval een negende reeks, waarvoor naar het schijnt een boel van de oude bekende personages gewoon terugkeren. Dit seizoen heeft als thema 1984 gekregen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.