Stephen King wil nieuwe 'Under the Dome' serie

Stephen King wil nieuwe 'Under the Dome' serie

Jim Pedd, 17 juni 2019 om 09:56

Als het aan horrorschrijver Stephen King ligt, dan maakt Netflix een nieuwe serie gebaseerd op zijn boek Under the Dome. Eerder was er al een CBS-serie te zien rond het boek, die tussen 2013 en 2015 liep. Nu is het echter al tijd voor een reboot.

Under the Dome kwam oorspronkelijk van de hand van Brian K. Vaughan en de serie was in eerste instantie een grote hit. Dat kwam mede doordat de serie in de zomer te zien was en dat normaliter een rustig seizoen is als het aankomt op dit soort dure series. Maar naarmate de serie vorderde, begonnen recensies tegen te vallen en liepen de kijkcijfers terug.

Het plot
Het boek van King uit 2009 draait om het dorpje Chester’s Mill. Dat wordt gevangen onder een grote koepel. De regering en media buiten de barrière proberen hem te slechten en de mensen binnen de koepel moeten zien te overleven: voedsel raakt op en de spanningen worden groot. Een klein groepje binnen de koepel probeert ondertussen uit te vogelen wat er precies aan de hand is: waar komt die koepel immers vandaan, wat is het en zal hij ooit verdwijnen?

Dat is waar de serie volgens King ook om moet draaien:


Bron: Serietotaal

Lees meer over: Under the Dome, Stephen King, CBS, Reboot

Populair nieuws