Rosamund Pike (Gone Girl) speelt hoofdrol in epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'

Hoofdrolspeler 'Wheel of Time' gevonden

De grootschalige serie wordt gemaakt door en voor Amazon Prime.

Zilko Tarici, 19 juni 2019 14:10

Amazon Prime moet hét nieuwe thuisfront worden voor verfilmingen van fantasy-boeken. Zo stelde de streamingdienst onlangs Good Omens beschikbaar en werken ze aan grootschalige series gebaseerd op o.a. The Lord of the Rings en The Dark Tower. Nu lijkt er ook een grote stap genomen te zijn voor wat betreft fantasy-serie The Wheel of Time, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks. Rosamund Pike zal namelijk naar alle waarschijnlijkheid de hoofdrol spelen in de serie.
Als een deal met Pike wordt gesloten, zal zij de rol spelen van Moiraine, een vrouw die deel uitmaakt van een genootschap genaamd Aes Sedai. Moiraine reist de wereld af met vijf jongeren, waarvan een mogelijk het lot van de mensheid in handen heeft.

Pike kennen we vooral van haar rol als Amy Dunne in de thriller Gone Girl uit 2014. Voor die rol kreeg ze een Oscarnominatie. Andere films waarin de actrice te zien is, zijn Die Another Day, A Private War en Pride & Prejudice. Onlangs was ze nog te zien in SundanceTV-serie State of the Union en leende ze haar stem voor Netflix-animatie Watership Down en Amazon-serie Thunderbirds Are Go.

Meer dan genoeg materiaal om te verfilmen
Het eerste boek in de Wheel of Time-reeks werd in 1990 uitgebracht en geschreven door Robert Jordan. Hij begon de reeks met The Eye of the World, dat gevolgd werd door tien vervolgen en een prequel. Jordan overleed in 2007. Brad Sanderson schreef daarna nog drie delen, die tussen 2009 en 2013 werden gepubliceerd. Meer dan genoeg materiaal om te gebruiken voor de serie dus!

Bron: Amazon Prime

Lees meer over: Rosamund Pike, The Wheel of Time, Amazon, Gone Girl, A Private War

Populair nieuws