J.J. Abrams zou megadeal van 500 miljoen dollar tekenen met Warner

J.J. Abrams zou megadeal tekenen met Warner

Jim Pedd, 20 juni 2019 om 07:20

Schrijver, regisseur en producent J.J. Abrams staat op het punt een lucratieve deal te tekenen met WarnerMedia. De afgelopen zes maanden hebben Apple, NBCUniversal en WarnerMedia geprobeerd het creatieve meesterbrein te werven.

Die strijd lijkt nu beslecht te worden in het voordeel van WarnerMedia, dat een meerjarige deal wil sluiten met de regisseur, ter waarde van 500 miljoen dollar. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf een first look deal voor alle projecten van Bad Robot, het mediabedrijf van Abrams en zijn echtgenote Katie McGrath.

Brede deal
Het wordt een uiterst brede deal, die gaat van films, televisieseries, videogames, consumentenproducten, muziek en digitale content. Het is niet zeker of Abrams nog mag regisseren voor andere studio�s, wat hij bij voorgaande deals gewoon mocht blijven doen. Ook moet Abrams dan een van de hoofdfiguren worden voor de streamingdienst WarnerMedia.

Een lucratieve deal is niet gek: Abrams is een van de best verdienende producenten en regisseurs van Hollywood, met heel wat successen op zijn conto.

Bron: NY Times

Lees meer over: JJ Abrams, Warner Media

Populair nieuws