Nieuw op Netflix het spannende post-apocalyptische 'Dark' Seizoen 2

Na het spannende eerste seizoen is nu het tweede seizoen beschikbaar op Netflix.

Dirk van der Reijden, 20-06-2019 07:57

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Op 1 december 2017 was het eerste seizoen van de originele Duitse serie Dark te zien op Netflix. De serie werd dusdanig goed ontvangen dat Netflix besloot om een tweede seizoen te maken die vanaf 21 juni 2019 te zien is
Verhaal
Dark vertelt het verhaal van een Duits dorp genaamd Winden waar op onverklaarbare wijze kinderen verdwijnen. De vier families, waar de serie zich op richt, doen er alles aan om de kinderen te vinden. De grote vraag is niet wie achter de verdwijning zit, maar wanneer het gebeurd is. Door een grottenstelsel reist iemand 33 of 66 jaar terug in het verleden. Het tijdreizen heeft grote gevolgen voor het heden.

Het tijdreizen zal in het tweede seizoen nog belangrijker worden en zal laten zien hoe de gebeurtenissen uit het eerste seizoen leiden tot een post-apocalyptische toekomst.

Achtergrond
Dark is een volledig Duitse productie, het is Duitstalig en in Duitsland opgenomen. De serie is bedacht door Baran bo Odar en Jantje Friese. Qua genre kan Dark gezien worden als een sci-fi, thriller serie. Het eerste seizoen bevatte 10 afleveringen, het tweede seizoen zal er acht hebben. Inmiddels is bekend geworden dat Netflix een derde seizoen heeft besteld, dit zal tevens het einde en laatste seizoen van Dark worden.

Ontvangst
Het eerste seizoen scoort op RottenTomatoes een mooie 88%, op IMDB krijgt de serie een 8,6. Dark wordt door een aantal recensenten vergeleken met series als Twin Peaks (1990) en het door Netflix geproduceerde Stranger Things (2016). De serie krijgt veel lof voor de toon, de complexiteit van het verhaal en het tempo. Naast lof is er ook wat kritiek, zo zou de boodschap heel zwaar gebracht worden, is er een gebrek aan sympathieke karakters en zijn sommige zaken niet heel origineel uitgewerkt.

Waarom kijken?
Hou je van een duistere en complexe sci-fi serie en vind je het niet erg dat er Duits wordt gesproken? Dan is Dark de serie voor jou!

Bron: Netflix

Lees meer over: Netflix, Dark, Dark Seizoen2, SciFi, Post apocalyptisch

Populair nieuws