search
Gerucht: Originele Green Lantern in DC-serie 'Stargirl'?
Series / Nieuws

Gerucht: Originele Green Lantern in DC-serie 'Stargirl'?

De eerste Green Lantern, Alan Scott, moet een rol gaan krijgen in het eerste seizoen van de aankomende 'Stargirl'-serie.

DC Universe werkt momenteel aan een serie rond Stargirl, een beroemde heldin die mogelijk gezelschap gaat krijgen van een heel verrassende partij: de Green Lantern. Insiders stellen dat de eerste Green Lantern, Alan Scott, voor moet komen in het eerste seizoen van de serie.

Het gerucht gaat dat dit het personage is waarvan we in het verleden hoorden dat het de naam Arthur Matlock zou krijgen. Hij is een krachtige man, zowel fysiek als mentaal en hij heeft een groot hart. Tegelijk is Arthur een man die vriendelijk is, maar niet terugdeinst om zijn vuisten te gebruiken als dat nodig is.

Green Lantern?
Het verhaal gaat nu dat die omschrijving duidt op de Green Lantern. Aangezien onder meer Wildcat en Hourman ook in de serie voorkomen, is het eigenlijk niet eens zo'n heel gek gerucht dat dit personage er ook naar komt.

Scott verscheen voor het eerst in 1940 en hield met het oprichten van de Justice Society. Zijn laatste moment in de Golden Age vond plaats in 1951 en daarna nam in 1959 Hal Jordan het stokje als voornaamste Green Lantern over. Pas jaren later keerde Scott weer terug,.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen