Netflix geeft antwoord: "Gaan jullie nu wel of geen advertenties tonen?"

Gaat Netflix nu wel of geen advertenties tonen?

Geoffrey Ketels, 19 juli 2019 om 15:40

De laatste kwartaalcijfers welke door Netflix bekend zijn gemaakt wisten niet bepaald te overtuigen. Het deed de vrees bij menig aantal abonnees toenemen dat er binnenkort advertenties getoond zouden gaan worden op het platform. De streamingdienst heeft nu zelf bevestigd dat daar absoluut geen sprake van is.
Bij de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers werd meteen duidelijk dat het aantal nieuwe abonnees sterk is teruggelopen. Het voorbije kwartaal hebben zich dan ook amper 2,7 miljoen mensen aangemeld bij de streamingservice. Dat lijkt natuurlijk nog steeds behoorlijk indrukwekkend, maar dat is het eigenlijk niet. Sterker nog, het is de laagste groei sinds tijden. Daar komt uiteraard ook nog eens bij dat er heel wat nieuwe concurrenten op de loer liggen.

Met onder meer Apple en Disney die hun eigen streamingplatformen zullen lanceren ziet Netflix de toekomst wellicht op moment van schrijven niet erg rooskleurig in. Het lijkt dan ook niet meer dan normaal te zijn dat het bedrijf op zoek zal gaan naar mogelijkheden om extra inkomsten te verzamelen.

Geen advertenties
Reeds enige tijd doen er hardnekkige geruchten de ronde dat Netflix zou overwegen om advertenties weer te geven op haar streamingplatform. Dit zou inderdaad een manier zijn om extra geld te verdienen, alleen zou dat de ervaring voor gebruikers aanzienlijk beïnvloeden. Dit wil Netflix dan ook graag koste wat het kost vermijden. In een reactie laat het bedrijf er dan ook geen twijfel over bestaan, er komen geen advertenties!

"Wij zijn, net als HBO, een platform waar geen advertenties op worden getoond. Dit blijft een belangrijk deel van ons concept en onze strategie. Wanneer je berichten leest dat we bij Netflix zouden overwegen om advertenties te gaan tonen kan je er zeker van zijn dat deze geruchten niet waar zijn. We geloven er sterk in dat we een waardevoller bedrijf zullen zijn op de lange termijn wanneer we geen advertenties tonen en ons ten volle focussen op het realiseren van een zo optimaal mogelijke klanttevredenheid."

Met bovenstaande bekendmaking drukt Netflix dus de geruchten rond het eventueel invoeren van advertenties volledig de kop in.

Lees meer over: Netflix, streamingservice, streamingdienst

Populair nieuws