search
Henry Cavill viel Netflix lastig om 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill viel Netflix lastig om 'The Witcher'

Hij wilde de rol van Geralt of Rivia zo erg graag...

Acteur Henry Cavill leek op het eerste gezicht een opvallende keuze voor The Witcher. Maar nu blijkt dat de acteur er enorm aan getrokken heeft en uitgebreid campagne heeft gevoerd om de rol van Geralt of Rivia te krijgen.

Netflix sprak met maar liefst 200 acteurs voor de rol van Geralt, voordat de keuze voor Cavill gemaakt was. Maar de acteur heeft er flink zijn best voor gedaan. "Toen ik hoorde dat ze The Witcher maken, was ik behoorlijk opgewonden en heb ik mijn agent echt ontzettend lastig zitten vallen," begon de acteur tegenover Entertainment Tonight.

Per se de rol willen
Cavill wilde de hoofdrol echt per se krijgen. "Ik ben ze elke dag gaan bellen. Ik vroeg ze of ze snel een meeting konden regelen en bleef ze erover lastigvallen. Zodanig dat ze op een gegeven moment zeiden: ze hebben pas net een showrunner, dus het proces van casten is nog helemaal niet begonnen. Maar ik bleef bellen en bellen en bellen, totdat Netflix volgens mij moegestreden was."

Vervolgens sprak Cavill met showrunner Lauren Schmidt Hissrich en wist hij haar ervan te overtuigen hem te casten. "Kijk, in eerste instantie spraken ze ook met andere mensen. Dat komt omdat het belangrijk is dat je dit soort audities ook echt goed doet. Je kan niet de eerste de beste inhuren." Maar hij werd het wel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen