Stephen King schrijft nieuw einde voor miniserie 'The Stand'

Stephen King schrijft nieuw einde voor 'The Stand'

Kings boek geldt als een meesterwerk, maar het einde laat volgens puristen te wensen over.

Zilko Tarici, 2 augustus 2019 13:36

CBS All Access heeft vandaag officieel de cast van miniserie The Stand onthuld. De hoofdrollen in de verfilming van Stephen Kings meesterwerk zullen gespeeld worden door James Marsden, Amber Heard, Odessa Young en Henry Zaga. Het apocalyptische epos zal bestaan uit 10 afleveringen. Daarnaast is onthuld dat horror-icoon King zelf het script van de tiende aflevering zal schrijven en we daarmee een ander einde dan in het boek kunnen verwachten.

Dat laatste nieuwtje zal voor fans het meest interessant zijn. The Stand is een van de meest geliefde boeken uit Kings oeuvre, maar de meeste lezers zijn het erover eens dat het einde beter had gekund. The Stand werd oorspronkelijk uitgegeven in 1978 en geldt nog altijd als zijn langste boek. In het boek lezen we hoe de mensheid omgaat met een snel verspreidende ziekte die 99% van de beschaving uitschakelt. Als gevolg hiervan worden er nieuwe gemeenschappen opgericht die het tegen elkaar moeten opnemen. Centraal hierin staan de vreedzame gemeenschap die geleid wordt door Mother Abigail en de anarchistische bende van de demonische Randall Flagg.

Lees ook: Marilyn Manson in Stephen King-serie 'The Stand'!

Cast en regisseur
Marsden zal de rol spelen van Stu Redman, een Texaan die ontdekt dat hij immuun is voor het heersende virus. Young en Zaga spelen op hun beurt de rollen van Frannie Goldsmith en Nick Andros, een zwangere vrouw en een doofstomme man die zich voegen bij Stu. Heard zal op haar beurt de rol spelen van Nadine Cross, een voormalige lerares die een alliantie aangaat met de monsterlijke Flagg. Josh Boone (The Fault in Our Stars) regisseert en schrijft het script van de serie samen met Ben Cavell. CBS All Access zal The Stand ergens in 2020 uitzenden.

Lees ook: Stephen Kings 'The Stand' krijgt veel geweld

Bron: Collider

Lees meer over: The Stand, CBS All Access, James Marsden, Amber Heard, Stephen King

Populair nieuws