'The Haunting of Bly Manor' wordt véél enger dan 'Hill House'!

'The Haunting of Bly Manor' wordt doodeng!

Het vervolg op The Haunting of Hill House komt in 2020 naar Netflix.

Zilko Tarici, 14 augustus 2019 om 10:07

Mike Flanagan, het meesterbrein achter Netflix-horrorserie The Haunting of Hill House, heeft met filmsite Birth.Movies.Death. gesproken over het vervolgseizoen The Haunting of Bly Manor. Flanagan merkte tijdens het interview o.a. op dat het nieuwe seizoen “veel enger” gaat worden dan het eerste hoofdstuk.
Het verhaal van Bly Manor is losjes gebaseerd op het spannende boek The Turn of the Screw van Henry James. Dat verhaal gaat over twee jonge wezen die worden ondergebracht in een oud landhuis, dat door geesten wordt geteisterd.

Flanagan vertelde BMD het volgende:

”We kijken momenteel naar alle spookverhalen van Henry James als startpunt voor de serie, dus het wordt een volledig nieuw verhaal met nieuwe personages. Het is echter ook zo dat we dezelfde sfeer als het eerste seizoen willen behouden, maar die verder willen uitdiepen door middel van een nieuw verhaal. We zijn niet gebonden aan de vorige verhaallijn. Voor fans van Henry James wordt het smullen geblazen, en voor mensen die niet bekend zijn met zijn werk wordt het een doodenge ervaring.”

Praktische effecten voeren de boventoon
Flanagan liet daarnaast weten net als in het eerste seizoen de focus te willen leggen op praktische effecten, in plaats van CGI. Hij heeft overigens nog geen hoofdrolspelers gekozen voor het nieuwe seizoen.

The Haunting of Hill House wordt ergens in 2020 beschikbaar gesteld door Netflix.

Bron: Birth.Movies.Death.

Lees meer over: The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Mike Flanagan, Netflix, Shirley Jackson

Populair nieuws