Helen Mirren terug als Queen Elizabeth in toekomstige seizoenen 'The Crown'?

Mirren won eerder een Oscar voor de rol in The Queen (2006).

Zilko Tarici, 16-08-2019 08:28

Vanaf het allereerste seizoen hebben Netflix en de makers duidelijk gemaakt dat The Crown zal bestaan uit zes seizoenen, die elk tien afleveringen zullen bevatten. In de eerste twee seizoenen werd koningin Elizabeth II gespeeld door Claire Foy, wat gevolgd wordt door Olivia Colman in de rol voor seizoenen 3 en 4. De vraag is nu wie de oudere versie van Elizabeth zal spelen.
Lees ook: Netflix onthult eerste teaser-trailer 'The Crown' seizoen 3!

Gezien de populariteit van de eerste twee seizoenen, lijkt het een gewaagde stap om de serie te vervolgen met een haast geheel nieuwe cast, maar bedenker Peter Morgan maakt zich daar geen zorgen over. Hij gaf aan Entertainment Weekly aan dat deze overgang heel snel zal wennen. Het derde seizoen begint in november en het vierde zal ergens in 2020 verschijnen, dus er kan nog even gebrainstormd worden over wie Elizabeth zal spelen in de laatste twee seizoenen. Morgan lijkt er nu naar te hinten dat dit weleens Helen Mirren zou kunnen zijn, die eerder een Oscar won voor deze rol in de film The Queen. Hij zei hier het volgende over:

"Helen Mirren vindt de serie geweldig. Ze dacht dat er weinig toe te voegen was aan het verhaal van Elisabeth, maar ze reageerde positief verrast op wat we hebben laten zien."

Een samenwerking met een verleden
Morgan voegde er trouwens aan toe dat hij nog niet heeft gesproken met Mirren over deze mogelijkheid, maar gezien het feit dat Morgan en Mirren samenwerkten aan zowel The Queen (2006) als theaterstuk The Audience, lijkt dit idee zeker niet buiten bereik.

The Crown seizoen 3 is vanaf 17 november 2019 te streamen via Netflix.

Lees ook: Premièredatum nieuw seizoen 'The Crown' "per ongeluk" bekend gemaakt

Bron: Peter Morgan

Lees meer over: Netflix, Helen Mirren, The Crown, Peter Morgan, Olivia Colman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader