Kijkcijfers 'Beverly Hills 90210'-reboot gekelderd bij aflevering 2

Kijkcijfers '90210'-reboot gekelderd bij afl. 2

Is de interesse in de revival nu reeds sterk bekoeld?

Geoffrey Ketels, 16 augustus 2019 om 12:59

Fans van de serie Beverly Hills 90210 hebben een hele tijd uitgekeken naar de lancering van de revival. Bij de première van de serie op Fox was de interesse dan ook aanzienlijk. Toch lijkt die interesse nu al stevig gedaald. De meest recente kijkcijfers van Fox maken dit ontegensprekelijk duidelijk.
Ondanks het feit dat de Beverly Hills 90210 revival wordt uitgezonden op primetime heeft ze de positieve start niet weten door te trekken... althans, de kijkcijfers hebben een flinke terugval gekend. In vergelijking met de première aflevering vielen de kijkcijfers dan ook met zomaar even 40 procent terug. Binnen de leeftijdscategorie 18 tot 49 behaalt de reeks wel nog altijd een solide 0,9 rating. Het totale aantal kijkers is inmiddels met een derde gedaald naar 2,57 miljoen. Dit gezegd zijnde is de revival van Beverly Hills 90210 niet het enige programma dat moet inleveren. Zelfs het populaire Masterchef liet een kleine terugval optekenen.

Lees ook: Opschudding bij revival-seizoen 'Beverly Hills, 90210'

Interesse nu al bekoeld?
Dat de Beverly Hills 90210 reboot nu al een dergelijk verlies laat optekenen op vlak van kijkers is opvallend. De interesse in de aanloop naar de revival was namelijk bijzonder groot. In Nederland ging de reeks van start op 8 augustus. De première-aflevering bij ons was goed voor in totaal 173.000 kijkers. Of de daling zich zal blijven verder zetten zullen de komende afleveringen duidelijk moeten maken. Feit is in ieder geval wel dat de teruggevallen kijkcijfers een doorn in het oog zullen zijn van de productie.

Tot slot is er wel goed nieuws voor een andere klassieker, namelijk The Bold and the Beautiful. Raar maar waar wist deze klassieker na meer dan 8.100 afleveringen eindelijk de eerste plaats in te nemen in de belangrijkste doelgroep voor soapseries op de Amerikaanse markt.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Beverly Hills 90210, serie, Fox

Populair nieuws