search

Ons nieuws van vrijdag 16 augustus 2019

'Star Wars'-serie met Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi op Disney+
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie met Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi op Disney+

Hij keert terug als Obi-Wan Kenobi.

Al jaren zijn er geruchten over een terugkeer van Ewan McGregor als het bekende Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi. Nu lijkt dit dan ook te gaan gebeuren. Volgens Deadline en The Hollywood Reporter is McGregor in gesprek met Disney en Lucasfilm.

Volgens de berichten gaat McGregor opniuew de Jedi spelen in een Star Wars-serie die op den duur op Disney+ moet verschijnen. Eerder zou er nog een live action-film rond Obi-Wan Kenobi verschijnen, maar dat plan werd geschrapt na het falen van de film Solo: A Star Wars Story in 2018.

Veel Star Wars op Disney+
Later dit jaar gaat Disney+ van start in de States en nog dit jaar verschijnt de Star Wars-serie The Mandalorian online. Even geleden werd aangekondigd dat er ook een spin-off serie verschijnt rond het personage Cassian Andor uit de film Rogue One uit 2016.

Het zal dus nog wel even duren voordat Obi-Wan Kenobi te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Good Girls' krijgt meer afleveringen en wordt het langste tot nu toe!
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Good Girls' krijgt meer afleveringen en wordt het langste tot nu toe!

Het derde seizoen zal bestaan uit 16 afleveringen...

Goed nieuws voor fans van de serie Good Girls! NBC heeft namelijk bekend gemaakt dat het drie extra afleveringen heeft besteld voor het derde deel uit de reeks. Daarmee wordt het derde seizoen ook meteen het langste seizoen ooit gemaakt van Good Girls!

Fans van de serie Good Girls kijken al even uit naar de lancering van het derde seizoen. In de aanloop naar de première is er nu echter reeds (extra) goed nieuws! Het is namelijk zo dat NBC een extra order heeft geplaatst voor drie afleveringen. Dit brengt de teller voor het derde seizoen op in totaal 16 afleveringen. Hiermee wordt het seizoen het langste ooit gemaakt. Het tweede seizoen bestond dan ook slechts uit 13 afleveringen terwijl er van het eerste seizoen amper 10 afleveringen verschenen.

Lees ook: 'Good Girls' nu al zeker van derde seizoen

Drie criminele huisvrouwen
De serie Good Girls vertelt het verhaal van drie huisvrouwen die in de criminaliteit belanden. Dit gebeurt nadat ze een op het eerste zicht relatief eenvoudige overval plegen op een supermarkt. De overval zorgt er echter voor dat ze in geen tijd verzwolgen worden door het criminele milieu. De cast van Good Girls bestaat onder meer uit 'Christina Hendricks', 'Retta' en natuurlijk ook 'Mae Whitman'. De maker van de serie is 'Jenna Bans' welke eveneens dienst doet als showrunner en executive producer naast 'Mark Wilding' en 'Bill Krebs'. De serie wordt geproduceerd door Universal Television.

Het derde seizoen van Good Girls wordt ergens in het komende jaar verwacht. Heb je nog niets van deze serie gezien en wil je daar nu graag verandering in brengen? Dat kan! De eerste twee seizoenen zijn immers te bekijken op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'Beverly Hills 90210'-reboot gekelderd bij aflevering 2
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'Beverly Hills 90210'-reboot gekelderd bij aflevering 2

Is de interesse in de revival nu reeds sterk bekoeld?

Fans van de serie Beverly Hills 90210 hebben een hele tijd uitgekeken naar de lancering van de revival. Bij de première van de serie op Fox was de interesse dan ook aanzienlijk. Toch lijkt die interesse nu al stevig gedaald. De meest recente kijkcijfers van Fox maken dit ontegensprekelijk duidelijk.

Ondanks het feit dat de Beverly Hills 90210 revival wordt uitgezonden op primetime heeft ze de positieve start niet weten door te trekken... althans, de kijkcijfers hebben een flinke terugval gekend. In vergelijking met de première aflevering vielen de kijkcijfers dan ook met zomaar even 40 procent terug. Binnen de leeftijdscategorie 18 tot 49 behaalt de reeks wel nog altijd een solide 0,9 rating. Het totale aantal kijkers is inmiddels met een derde gedaald naar 2,57 miljoen. Dit gezegd zijnde is de revival van Beverly Hills 90210 niet het enige programma dat moet inleveren. Zelfs het populaire Masterchef liet een kleine terugval optekenen.

Lees ook: Opschudding bij revival-seizoen 'Beverly Hills, 90210'

Interesse nu al bekoeld?
Dat de Beverly Hills 90210 reboot nu al een dergelijk verlies laat optekenen op vlak van kijkers is opvallend. De interesse in de aanloop naar de revival was namelijk bijzonder groot. In Nederland ging de reeks van start op 8 augustus. De première-aflevering bij ons was goed voor in totaal 173.000 kijkers. Of de daling zich zal blijven verder zetten zullen de komende afleveringen duidelijk moeten maken. Feit is in ieder geval wel dat de teruggevallen kijkcijfers een doorn in het oog zullen zijn van de productie.

Tot slot is er wel goed nieuws voor een andere klassieker, namelijk The Bold and the Beautiful. Raar maar waar wist deze klassieker na meer dan 8.100 afleveringen eindelijk de eerste plaats in te nemen in de belangrijkste doelgroep voor soapseries op de Amerikaanse markt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helen Mirren terug als Queen Elizabeth in toekomstige seizoenen 'The Crown'?
Series / Nieuws

Helen Mirren terug als Queen Elizabeth in toekomstige seizoenen 'The Crown'?

Mirren won eerder een Oscar voor de rol in The Queen (2006).

Vanaf het allereerste seizoen hebben Netflix en de makers duidelijk gemaakt dat The Crown zal bestaan uit zes seizoenen, die elk tien afleveringen zullen bevatten. In de eerste twee seizoenen werd koningin Elizabeth II gespeeld door Claire Foy, wat gevolgd wordt door Olivia Colman in de rol voor seizoenen 3 en 4. De vraag is nu wie de oudere versie van Elizabeth zal spelen.

Lees ook: Netflix onthult eerste teaser-trailer 'The Crown' seizoen 3!

Gezien de populariteit van de eerste twee seizoenen, lijkt het een gewaagde stap om de serie te vervolgen met een haast geheel nieuwe cast, maar bedenker Peter Morgan maakt zich daar geen zorgen over. Hij gaf aan Entertainment Weekly aan dat deze overgang heel snel zal wennen. Het derde seizoen begint in november en het vierde zal ergens in 2020 verschijnen, dus er kan nog even gebrainstormd worden over wie Elizabeth zal spelen in de laatste twee seizoenen. Morgan lijkt er nu naar te hinten dat dit weleens Helen Mirren zou kunnen zijn, die eerder een Oscar won voor deze rol in de film The Queen. Hij zei hier het volgende over:

"Helen Mirren vindt de serie geweldig. Ze dacht dat er weinig toe te voegen was aan het verhaal van Elisabeth, maar ze reageerde positief verrast op wat we hebben laten zien."

Een samenwerking met een verleden
Morgan voegde er trouwens aan toe dat hij nog niet heeft gesproken met Mirren over deze mogelijkheid, maar gezien het feit dat Morgan en Mirren samenwerkten aan zowel The Queen (2006) als theaterstuk The Audience, lijkt dit idee zeker niet buiten bereik.

The Crown seizoen 3 is vanaf 17 november 2019 te streamen via Netflix.

Lees ook: Premièredatum nieuw seizoen 'The Crown' "per ongeluk" bekend gemaakt
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details rondom zeer ambitieuze fantasy-serie 'Wheel of Time'
Series / Nieuws

Meer details rondom zeer ambitieuze fantasy-serie 'Wheel of Time'

Een nieuwe Game of Thrones-achtige serie?

HBO is heus niet de enige zender met ambitieuze fantasy-series. Ook Amazon kan er wat van. Immers komt de zender met Lord of the Rings en ook Wheel of Time. Tot nu toe wisten we alleen dat actrice Rosamund Pike de hoofdrol zou spelen van Moiraine Damodred, maar nu is er nog een flink deel van de cast aangekondigd.

Hieronder een lijst met vijf nieuwe castleden:
Madeleine Madden als "Egwene Al'Vere"
Marcus Rutherford als "Perrin Aybara"
Barney Harris als "Mat Cauthon"
Zoë Robins als "Nynaeve"
Josha Stradowski als "Rand Al'Thor"
Mocht je niet bekend zijn met de boekenreeks, dan hebben we natuurlijk ook een synopsis voor je. Er zijn negentig miljoen exemplaren van de boeken verkocht, die zich afspelen in een wereld waarin magie bestaat. Alleen bepaalde vrouwen hebben daar toegang toe. Moiraine is daar een van; zij maakt onderdeel uit van de organisatie Aes Sedai, waar alleen vrouwen in mogen. Als ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers, krijgt ze te maken met een reis over de wereld die ze met vijf jonge mannen en vrouwen onderneemt. Een van hen is naar verluidt de Dragon Reborn, die de mensheid moet redden of vernietigen.

Lees ook: Rosamund Pike (Gone Girl) speelt hoofdrol in epische fantasy-serie 'The Wheel of Time'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom [...] zo eindigt als hij doet in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Waarom [...] zo eindigt als hij doet in 'Game of Thrones'

Interessant interview met een van de regisseurs van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dit jaar eindigde HBO-hit Game of Thrones op bepaald weinig verrassende wijze. Het achtste seizoen van de serie bracht ons onder meer het einde van de Night's King, de opperschurk van de serie. Regisseur Miguel Sapochnik, die de aflevering waarin hij stierf regisseerde, gaat nu in op bepaalde keuzes.

Tegenover The Hollywood Reporter vertelde hij dat hij "overal vragen over had. We hebben lang gewerkt om de juiste balans van geloofwaardigheid versus wensvervulling te vinden. Toen hebben we het opgenomen en opnieuw opgenomen. We kwamen erachter dat het uiteindelijk vooral om ritme draait."

Lees ook: HBO bespreekt fanpetitie om 8e seizoen 'Game of Thrones' opnieuw te maken

Waarom niet zichtbaar?
In de aflevering kwam Arya op de Night's King afgestormd en doodde ze hem. Hoe zij bij hem wist te komen was niet zichtbaar. "Op een gegeven moment hadden we een uitgebreid plan waarin ze zich een weg naar het Weirwood-bos vocht. Maar naarmate we vorderden, realiseerden we ons dat ze dat eerder die aflevering al gedaan had. Dus het voelde als een herhaling. Uiteindelijk hadden we dus het gevoel dat het niet uitmaakte hoe ze er zou komen. Het ging er gewoon om dat de Night King haar opvangt in haar sprong, we denken dat ze gedaan is en hem dan toch weet te pakken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch nog hoop voor revival 'Swamp Thing'-serie?
Series / Nieuws

Toch nog hoop voor revival 'Swamp Thing'-serie?

Een van de castleden gelooft in een revival.

DC Universe lanceerde met veel bombarie. Maar de serie Swamp Thing liet al snel zien dat het lang niet altijd goed gaat na zo'n succesvolle lancering. Al na de eerste aflevering werd namelijk besloten dat de serie niet door zou gaan. Nu is er toch hoop.

"Ik denk zeker dat het mogelijk is," vertelt hoofdrolspeler Ian Ziering tegenover Syfy Wire. Dat de serie tot een vroeg einde kwam "is de grootste teleurstelling van mijn carrière. Ik herleefde mijn jeugd en het plezier van de achtjarige ik, die de Blue Devil kon spelen met Derek Mears, Crystal Reed en James Wan en al die andere mensen die aan de serie werkten. Het is erg jammer dat de boel al na tien afleveringen, onaf, eindigde. Ik weet dat er nog vee meer plannen waren."

Lees ook: Tweede leven voor 'Swamp Thing'?

Het verhaal
De serie draait om Abby Arcane, die een mysterieus virus onderzoek in Louisiana. Al snel komt ze er achter dat het moeras waar het virus vandaan lijkt te komen veel meer herbergt en dat er mythische geheimen in zitten. Niemand is veilig.

Lees ook: Acteur boos over cancellen 'Swamp Thing'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.