Film om 'The OA'-serie alsnog af te ronden definitief geschrapt

Er komt dan toch geen film om de reeks nog een mooi einde te geven...

Geoffrey Ketels, 29 augustus 2019 16:39

Slecht nieuws voor fans van de Netflix-serie The OA. Verschillende acties die zijn opgezet door fervente kijkers van de reeks hebben uiteindelijk geen resultaat opgeleverd. Even leek het er naar uit te zien dat er nog een film zou verschijnen om de serie alsnog het afscheid te geven wat ze heeft verdiend. Nu is echter duidelijk geworden dat een dergelijke film definitief van de baan is.
Eerder was het Variety welke het nieuws de wereld instuurde dat de bedenker van de reeks, namelijk 'Zal Batmanglij' en hoofdrolspeelster 'Brit Marling' gesprekken hadden gevoerd met betrekking tot de lancering van een mogelijke film als afsluiter van de reeks. Uiteindelijk werd er toch voor gekozen om het idee af te schieten. Daarmee lijkt er definitief een einde te komen aan de hoop die door heel wat fans stiekem toch nog steeds werd gekoesterd.

Lees ook: Het zou zomaar kunnen dat 'The OA' dan toch niet wordt afgevoerd!

5 seizoenen
In een reactie hebben de makers van The OA aangegeven dat het oorspronkelijk de bedoeling was om zomaar even vijf seizoenen uit te brengen. Het lanceren van een film na amper 2 seizoenen zou het plot volgens de makers geen eer aandoen.

Eerder deze maand werd door Netflix bekend gemaakt dat er geen derde seizoen meer zal verschijnen van The OA. Meteen werd dit nieuws op ongeloof onthaald door de fans. Zij reageerden boos en ondernamen de nodige acties om het project alsnog een verdere toekomst te gunnen. Zo werd er onder meer een flashmob georganiseerd voor het kantoor van Netflix in de Amerikaanse stad New York. In Los Angeles was er zelfs sprake van een fan die in hongerstaking ging tot Netflix bekend zou maken alsnog met een vervolg uit te pakken.

Alle opgezette acties lijken dus uiteindelijk geen effect te hebben gehad. Fans van de serie zullen dan toch niets anders kunnen dan afscheid te nemen van hun geliefde personages uit The OA.

Lees ook: 'The OA'-acteur Jason Isaacs vindt schrappen serie een slechte zaak

Bron: Rtlnieuws.nl

Lees meer over: The OA, serie, Netflix

Populair nieuws